Borsada yatay seyir hakim

Yurtdışı piyasaların etkisinde bir seans geçiren İMKB'nin gözü, IMF'den gelecek haberlerde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İMKB 100 Endeksi ilk seansı 58.88 puan veya yüzde 0.11'lik kayıpla, 55467.13 puandan tamamladı. İlk seansta işlem hacmi 934.631.406 TL oldu.

Piyasa güne hafif artıda başlangıç sonrası dalgalanma ile, 55500 civarında hareket ederek, 54940 seviyesine geriledi. Asya, ABD ve Uzakdoğu piyasalarında dün ve bugün yükselişler izlenirken, Avrupa piyasaları hafif ekside açılışlar sonrası daha kararsız görüntüdeler.

Piyasada daha çok IMF ve not artırımı beklentisi ile hareket ederken, 55500 üzerinde kalınması ve tutunma halinde 56000 seviyesinin görülebileceği ifade ediliyor. ABD verileri ve şirket bilançoları izlenmeye devam ediliyor.

Dün beklentilerden iyi gelen aralık ayı ISM Üretim Endeksi ve Exxon Mobil'in karı, ABD ve Avrupa borsalarının yükselişle kapanmasını sağladı. Petrol dahil emtialarda da fiyat artışları görüldü. ABD'de açıklanacak bekleyen ev satışları verisi bugünün en önemli gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

Yurt içinde ise üst üste 4'üncü ayda da yükselen ihracat, ocak ayında yüzde 13 arttı. İTO'nun İstanbul için açıkladığı enflasyon verileri, tütün mamüllerinde artırılan vergiler nedeniyle artışa işaret ediyor.

Sabah kotasyonlarında gösterge bononun getirisi dünün biraz altında, yüzde 8,98 seviyelerinde seyrederken, Türk Lirası ABD Doları karşısında düne göre daha güçlü, 1,4850 seviyelerinden işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir