Boyner'in tahvil ihracı tamamlandı

İki yıl vadeli, değişken faizli 3 ayda bir kupon ödemeli olan tahvil arzında kurumsal yatırımcılardan talep toplandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin, İMKB Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı'nda 40 milyon lira tutarında tahvil ihracını tamamladığı bildirildi.

Boyner Büyük Mağazacılık açıklamasına göre, tahvil ihracı bugün, İMKB'nin Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı'nda Ak Yatırım aracılığıyla yapıldı. İki yıl vadeli, değişken faizli 3 ayda bir kupon ödemeli olan tahvil arzında kurumsal yatırımcılardan talep toplandı.

Gösterge Devlet İç Borçlanma Senedi faizine endekslenen tahvilin ek faizinin 300 baz puan olarak açıklandığı, kesinleşen ek getiri oranına göre, 3 ayda bir yapılacak kupon ödemelerinden ilk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranına göre hesaplanan yıllık bileşik faiz oranının yüzde 11,28 olduğu ifade edilen açıklamada, Boyner Mağazacılık tahvilinin, Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı'nda gerçekleştirilen ilk ihraç olma özelliğini de taşıdığı vurgulandı.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. Genel Müdürü Aslı Karadeniz, konuya ilişkin "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl ve 2011'de de Boyner'in ciddi bir satış alanı büyüme hedefi var. Tahvil ihracı ile yatırımlarımızın fonlamasını doğru bir maliyet ve vade yapısına oturttuğumuza inanıyoruz. Tahvilimizin satışı tahtanın açılışından itibaren 1 saat 35 dakika gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. İlk defa açılan bir pazarda gördüğümüz bu yatırımcı ilgisi çok memnun edici..." değerlendirmesini yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir