Bozdağ: Dinde reform mümkün değildir

Başbakan Yardımcısı Bozdağ "Sayın Cumhurbaşkanımızın güncelleme dediği şey dinimizi doğru anlama konusunda alın teri dökmemizdir. Yoksa Kur'an'ın ayetinin açıkça ifade etiği konuları başka bir yere çekmek mümkün değil, dinde reform hiç değildir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ '24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Geleneksel Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Bugün pek çok saldırıyla karşı karşıya kalıyoruz" diyen Bozdağ, "Onun için hakkı batılla karıştıranlara, hakkı söylemeyenlere, İslam'a göre değil de dünyevi çıkarlara göre konuşanlara, şan ve şöhret gibi düşüncelerle taraftar toplamaya çalışanlara, Kur'an ve sünnneti kullananlara, bize saldıranlara, daha da önemlisi bu dine düşmanlık yapanlara karşı ilim kılıcını kuşanıp bunlara gerekli cevabı vermek herkese ama öncelikli ilahiyat fakültesi dekanlarımız başta olmak üzere akademik kadroya aittir ve bu alanda çalışan ehil insanlara aittir" ifadelerini kullandı.

"Dinde reform mümkün değildir"

Sözlerine, "Sayın Cumhurbaşkanımızın güncelleme dediği şey, dinimizi doğru anlama konusunda bizim alın teri dökmemizdir. Zamanın değişmesiyle hükümlerin değişmesine imkan veren konular varsa orada fark yapmaktır" ifadelerini kullanarak devam eden Bozdağ, "Yoksa Kur'an'ın ayetinin açıkça ifade etiği ve sünnetle sabitlenmiş konuları başka bir yere çekmek mümkün değildir, dinde reform hiç değildir. Buradan Cumhurbaşkanımıza saldırı yapanlara seslenmek istiyorum; Allah'tan korkun, Cumhurbaşkanımız aklının erdiği günden beri Allah'a, Resulüne sadık, yiğit ve kahraman bir Müslümandır" diye değerlendirme yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir