Bozdağ: Siyasal hedefleri olan bir dava

ABD'de eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına tepki gösteren Adalet Bakanı Bozdağ, "Bu siyasi hedefleri olan bir davadır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Eski bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de tutuklama kararı çıkarılması konusunda değerlendirmede bulunan Bozdağ, şunları söyledi: "Çok net bir şekilde gözüküyor ki bu bilgilerin başsavcıya Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin Amerika'daki temsilcileri tarafından verildiği anlaşılıyor. Çünkü orada anlatılan konulara baktığımızda Amerika'nın istihbaratı dahi bu kadar detayda olan bir şeyi takip etmesi biraz zor gözüküyor.

FETÖ'nün argümanlarını kullanmış bir hakim, Rıza Sarraf dosyası üzerinden bazı Türk vatandaşlarını yargılayacak ve karar verecek. Buradan ne karar çıkacağını üç aşağı beş yukarı herkes tahmin ediyordur.

Bu, siyasi bir davadır. Siyasal hedefleri de olan bir davadır. FETÖ'nün, Türkiye'de görmeyi başaramadığı hesabı ABD yargısı üzerinden gördürme çabasıdır. Onun için biz Amerikalı dostlarımızı bu konuda uyardık. Geçenlerde Dışişleri Bakanlığı Sözcüsüne benim açıklamalarım sorulduğunda gülünç bir cevap verdi. Belli ki sözlerim doğru aktarılmamış."

Türkiye-İran arasındaki ticari ilişkilerin tamamının ulusal ve uluslararası hukuka uygun olduğunu belirten Bozdağ, “Hukuka aykırı bir ticari işlem yapılmamış. Suç olan bir işlem söz konusu değildir” dedi.

Cenazeye saldırıya tepki: Lanetliyorum

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün akşam HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir" dedi.

Valilik, dünkü olayla ilgili soruşturma başlattıValilik, dünkü olayla ilgili soruşturma başlattı