BTSO, İbrahim Burkay ile ‘devam’ dedi

Tek listeyle gidilen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde İbrahim Burkay yeniden başkan seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT - BURSA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2018-2022 döneminde görev yapacak yönetim kurulu, meclis başkanı, meclis divanı, Türkiye odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegeleri, disiplin kurulu ve ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi.

Tek listeyle gidilen seçimde İbrahim Burkay başkanlığında oluşan yeni yönetimde İsmail Kuş, Cüneyt Şener, Hasan Gürses, İbrahim Gülmez, Aytuğ Onur, Irmak Aslan, Osman Nemli, Alparslan Şenocak, Haşim Kılıç ve Muhsin Koçaslan yer aldı. Seçimlerde ayrıca TOBB delegeleri de belirlendi.

Meclis başkanlığına ise Ali Uğur seçildi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yapılan seçimin oda tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri olduğuna işaret ederek: “İki yıllık üyelik zorunluluğunun gelmesi hem seçme hem de seçilme hakkı açısından bir çok üyemizin bu seçimlere katılamamasına neden oldu. Ama mevcut oy kullanma hakkına sahip olan üyelerimizin yüzde 55’i oy kullandı. Bu da oda üyelerimizin hem Bursa hem de ülke ekonomisine ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. 129 yaşındaki odamızın meclisinin yaş ortalaması 50. Bu dönem komite sayımızı 51’den 63’e çıkararak 134 meclis üyesi sayısına ulaştık. 56 meclis üyemiz geçtiğimiz dönemden gelen arkadaşlarımız. 78 üyemiz de bu dönem Bursa ve Türkiye ekonomisi için çalışacak yeni arkadaşlarımız. Önümüzdeki süreçte başta KOBİ OSB olmak üzere yeni fuar merkezi gibi birçok projemizi yeni yönetim ve meclisimizle hayata geçireceğiz. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Burkay, mecliste 4 kadın meclis üyesinin bulunduğunu kaydetti. Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri için 130 oy kullanılırken, Burkay, 121 oy aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir