BTSO'da komite ve meclis üye seçimleri tamamlandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Meslek Komiteleri ve Meclis üye' seçimleri tamamlandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, “Meclisin yüzde 80’inden fazlasını kazandık.” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT - BURSA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) 'Meslek Komiteleri ve Meclis üye' seçimleri tamamlandı. Başkan İbrahim Burkay, temsil ettikleri mavi liste ile 134 kişilik meclisin yüzde 80’inden fazlasını kazandıklarını açıkladı. Tek komitede eşitlik yaşanırken, 10 Nisan Salı günü yapılacak meclis toplantısında yeni yönetim kurulu ve meclis divanı şekillenecek.

BTSO üyeleri dün Oda Hizmet Binası'nda kurulan 73 sandıkta oylarını kullandı. Saat 17:00’de sona eren oy verme işleminin ardından sandıklar sayılarak Seçim Kurulu’na teslim edildi. 63 komiteye mensup 331 komite üyesi ve 134 meclis üyesi ile 'Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegeleri' seçimleri ise 10 Nisan Salı günü yine 09.00-17.00 saatleri arasında Oda Hizmet Binası'nda yapılacak.

Seçimlerde İbrahim Burkay 'mavi', İlhan Parseker ise 'beyaz' renkli oy pusulası kullandı. Seçimlerin tamamlanmasının ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya gelerek sonuçları değerlendirdi. İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının demokrasi şöleni yaşadığına işaret ederek, “Mavi liste olarak yola çıktık. Mavi listeden seçim kazanan iş dünyası temsilcilerimiz toplam sandalyelerin yüzde 80’inden fazlasını kazanmış oldu. Bundan 5 yıl önce göreve talip olduğumuzda bir değişim ve dönüşüm sözü vermiştik. Bu sözü verirken özelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne koymuş olduğu 2023- 2053 ve 2071 vizyonunu yol haritası olarak almıştık. Bursa iş dünyası bize güvendi. Bugün gelinen noktada başta Türkiye’nin en büyük teknoloji OSB’si (TEKNOSAB), Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Türkiye’nin kendi alanında en büyük Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MESYEB), Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (UYEM), Küresel Fuar Acentesi, Bussiness Safari, BTSO Akademi olmak üzere 40’ın üzerine proje ve eserle Bursa iş dünyasına dedik ki; ‘Değişimi kabul etmek zordur ama önemli olan bunu sürdürülebilir kılmak’. Bugün yapılan seçimle bu vizyon önümüzdeki 4 yıl daha BTSO çatısı altında sadece Bursa iş dünyasına değil, Türkiye ekonomisine hizmet edecek. Türkiye’nin önüne koyduğu hedefleri yakalayacak bütün projelerde en büyük itici güç olacak Bursa iş dünyasının da yeni kadroları şekilleniyor. Sadece bir komitemizde eşitlik söz konusu. Bir iki gün içinde o da netleşecek. Önümüzdeki Salı günü yeni oluşan meclis yapımızla yeni yönetim kurulunu ve yeni meclis divanını seçeceğiz ve tekrar Bursa ve Türkiye ekonomisine hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

BTSO Başkanı Burkay’a rakip olarak beyaz liste oluşturarak seçime giren geçen dönemin Meclis Başkanı İlhan Parseker de BTSO’nun bir demokrasi şöleni yaşadığına işaret ederek katılım oranının yoğun olduğuna dikkat çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir