Bu bölgede yaşayanlar dikkat!

Yeni yağışlı hava geliyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Yurdun güney kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi beklenirken, hava sıcaklığı, Marmara ile Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacak, iç ve güney kesimlerde ise 3 ila 5 derece azalacak. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Afyon, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde görülecek yağışların, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Tahminlere göre, bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
Hava sıcaklığının, Marmara ile Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artması, iç ve güney kesimlerde 3 ila 5 derece azalması tahmin edilirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. 
Rüzgarın, genellikle güneyli, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuzdeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 
 
Kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların Güneydoğu Anadolu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi. 
 
Buzlanma ve don uyarısı
Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde beklenen buzlanma ve don olayına karşı da vatandaşlar uyardı. 
Meteoroloji yetilileri ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri yaşanabileceğine dikkat çekerek, buna bağlı oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli. (10) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (15) 
İZMİR: Az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde hafif sisli. (19) 
ADANA: Parçalı çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın sabah saatlerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. (14) 
ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (15) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sisli. (19) 
VAN: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (4) 
ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-6) 
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (12) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Kırklareli, Edirne ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor. 
EGE: Genellikle parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Kıyı Ege'nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın batı ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde doğu kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun aralıklı yağmurlu, kuzeydoğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane ve Bayburt, akşam saatlerinden itibaren Tokat çevrelerinin aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin yüksekleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis görüleceği belirtiliyor.