”Bu feryadı Türk milleti duymazdan gelemez”

Bakan Arınç, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, 'Bu iş bir bitsin ikinci günde Allah canımı alsın' sözlerini değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 'Bu iş bir bitsin ikinci günde Allah canımı alsın' diyor. Bu söz çok önemlidir, çok manidardır. Böyle bir duayı hiç kimse kolay kolay yapmaz. 'Ülkemize huzur gelsin de Allah ikinci gün benim canımı alsın' diyen bir insanın bu feryadını,

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç önlerindeki en önemli işlerden birinin Türkiye'de halkların kucaklaşması ve terör belasının bir an önce bitirilerek kardeşliğin yeniden hakim olması olduğunu vurgulayarak,  şöyle konuştu:

"Bunu bilinçli ve sistemli olarak yapmalıyız. Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşamış insanların son 25-30 senedir birbirlerine düşman edilmesinin altında yatan gerçeği artık Türkiye'de herkes biliyor. Bizi bölmeye, parçalamaya ,güçsüz kılmaya çalışan mihrakların çırpınması boşuna. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk 'Şu iş bir bitsin ikinci günde Allah canımı alsın' diyor. Bu söz çok önemlidir, çok manidardır. Böyle bir duayı hiç kimse kolay kolay yapmaz. 'Ülkemize huzur gelsin de Allah ikinci gün benim canımı alsın' diyen bir insanın bu feryadını, bu isteğini Türk milleti duymazdan gelemez.

Hepimiz çok acı çektik, çok kaybettik, çok yorulduk. Bu ülkede artık akan kanlar dursun. Silah sesleri istemiyoruz. Ülkemizde kötü günlerin geride kalmasını hepimiz istiyoruz. Bu çekişmeler Türkiye'de bittiğinde önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Bütün potansiyelimiz harekete geçecek. Daha büyüyeceğiz ve güçleneceğiz. 30 yıldır kaybettiklerimiz yeter artık. Bizi bir arada tutan güç inancımızdır, beraberliğimizdir, aynı kaderi paylaşmaktır. Çanakkale'ye giden herkes Diyarbakırlı Ahmet'in, Manisalı Mehmet'in kucağında nasıl can verdiğini görüyor. Bu birliğimiz bizim en büyük gücümüzdür. Bunu örselemek, bunu yok etmek isteyenler muvaffak olamadılar. Şimdi artık bu işlerle ilgili insanlar bile 'akan kan dursun' diye dua ediyorlar. Akan kanın devam etmesini isteyenlerle durmasını isteyenler eminim orta bir noktada buluşacak, hiç kan akmadan hiç gözyaşı dökmeden bu cennet vatanda huzurla yaşayacağız. Herkesin bu konudaki olumlu düşüncelerini bekliyoruz. Doğru bildiğiniz varsa konuşun. Ama korkuları tahrik etmeyin. Türkiye'ye faydası yok."

Türkiye'nin sorunlarını çözdüğü takdirde sadece bölgesel bir güç olmayacağını vurgulayan Arınç, "Önümüzü kimse tıkamasın. Ermenistan ile Türkiye sorunları çözecekse birinci madde Türkiye'nin çıkarlarıdır, ikinci madde kader birliği yaptığı ülkelerin çıkarlarıdır. Bunun en ince hesaplarını Türk dış politikasının başında bu işte ihtisas sahibi olduğu bilinen bir insan ve onun hükümeti yapmaktadır. Peşin suçlamalardan kimseye fayda gelmez. Yapılan iş ortadadır. Türkiye artık bir müracaat noktasıdır" şeklinde konuştu..

Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı iftar yemeğinde daha sonra Bülent Arınç, Afganistan'da gönüllü sağlık taramasına katılan doktorlar ile Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan Bünyamin Topçuoğlu ve Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Celal Yıldırım'a plaketlerini verdi.

Yemekte Bülent Arınç'a da Sivil Toplum Geliştirme Platformu Genel Koordinatörü Efrahim Özcan tarafından günün anısına bir hediye verildi.