Bu kez puanı yanlış hesapladılar

YGS'de 126 puanı olan öğrencinin bir günde puanı 360 puan yükselerek 485'e çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - ÖSYM'nin yaptığı son sınavlarda skandalların ardı arkası kesilmiyor. 'YGS'de şifre' iddialarıyla başlayıp ALES'te yanlış kitapçıkla devam eden hatalara bir yenisi daha eklendi. ÖSYM'nin bu kez yanlış puan hesaplaması yaptığı iddia edildi.

Eğitim-İş Genel Başkan Vekili Levent Akça, "ÖSYM'nin sınava özürlü sınıfında giren öğrencilerin puanını yanlış hesapladığını" iddia etti.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada, YGS soruşturması tamamlanmamışken, ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıkladığını belirtti.

Bir günde 360 puan yükseldi

ÖSYM'nin sınava özürlü sınıfında giren öğrencilerin puanını yanlış hesapladığını savunan Akça, "YGS'de 126 puanı olan öğrencinin bir günde puanı 360 puan yükselerek 485'e çıktı. Dolayısıyla barajın altında kalan çok sayıda öğrencinin barajı geçmesi ve tüm sıralamaların yeniden yapılması zorunluluğu gündeme düştü" ifadesini kullandı.

Şifrelerini alıp o koltuktan kalkmalı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in istifa etmesi gerektiğini ileri süren Akça, açıklamasında şunları kaydetti:

"Atatürk, Cumhuriyet'in fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakter ve kişilik sahibi koruyucular gereksindiğini söylerken; bu yüce ideale, belli kesimlerin istismar politikalarının kendine taraftar toplama ve yetiştirme gayretinin gölge düşürmek isteyeceğini öngörmüş, Türk gençliğini içerden ve dışarıdan gelecek tehditlere karşı uyarmıştır.

Türk gençliği amacına, Atatürk'ün bıraktığı yüksek ideale durmadan, yorulmadan yürüyecektir. Bugün geleceklerini kurmak için girdikleri bir sınavda birilerinin koltuk sevdası yüzünden kaygı ve üzüntü yaşayan gençlerimiz için bu idealin önündeki en büyük engel olan ÖSYM Başkanı Ali Demir ve ekibi, şifrelerini ve mektuplarını alıp, koltuklarından kalkıp gitmelidirler."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir