Bu sonbahar daha sıcak geçecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, eylül, ekim ve kasımda hava sıcaklığının, mevsim normallerinin 0,5 ila 1 santigrat üzerinde seyredeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eylül, ekim ve kasımda hava sıcaklığının genel olarak mevsim normallerinin 0,5 ila 1 santigrat üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Bu sene yağışların, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 17 azaldığını söyleyen Bakan Eroğlu, ülkedeki yağışlarda geçen yıla göre de yüzde 10 azaldığını belirterek, "Yağışlarda, Marmara'da yüzde 4, Ege'de yüzde 11, Akdeniz'de yüzde 6, İç Anadolu'da 16, Karadeniz'de yüzde 4,7, Doğu Anadolu'da yüzde 22, Güneydoğu Anadolu'da yüzde 16 azalma var" dedi.

Vatandaşların bu sene çok yağmur yağdığını düşündüğünü dile getiren Bakan Eroğlu, "Atmosfer hadiselerinden dolayı bu sene çok fazla anlık yağışlar oldu. Bir yılda yağacak yağmurun neredeyse dörtte birinin 24 saat içinde yağdığını gördük. Hatta bütün ilgili birimlere uyarı gönderdik. Anlık yağışlarda iklim değişikliğinin etkisi var tabii ama yıllık ortalama yağış fazla değil, anlık yağışlar fazla oldu bu sene" şeklinde konuştu.

Yağışlar bazı bölgelerde mevsim normallerinin altında

Bu yıl sonbaharda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağını bildiren Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu yılın eylül, ekim ve kasım aylarında hava sıcaklığının, genel olarak mevsim normallerinin 0,5 ila 1 santigrat, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 2 santigrat üzerinde seyredeceği öngörülmektedir. Aynı aylarda yağışların Karadeniz kıyılarında, Marmara'nın kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir."