”Bunlar Atatürk üzerinden geçinenler”

Başbakan Erdoğan, "Pursaklar Aile Yaşam Merkezi" nin açılışında ana muhalefet partisine yüklendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hani bunlar muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacaktı. Hani bunlar Atatürkçüydü. Ne Atatürkçüsü ya. Bunlar Atatürk üzerinden geçinenler. Bunların özelliği bu, oradan geçiniyorlar" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Pursaklar Aile Yaşam Merkezi" nin açılışında yaptığı konuşmada kendisinin de bir belediyeci olduğunu hatırlattı.

Konuşmasında medyayı eleştiren Başbakan Erdoğan, "Arkadaşlar ben belediyeciyim, ama bu yandaş medyanın, özellikle de CHP'nin yandaş medyasının bazı tespitleri var, onların kalemşörlerinin yazdıkları var. Katlı köprülü kavşak için 'modern ulaşımda böyle bir anlayış yoktur' diyecek kadar bunlar çağ dışıdır. Adam Tokyo'yu görse, New York'u görse, Londra'yı, Paris'i görse, herhalde bunları konuşmazdı. Bunlar görme özürlü, onun için bunları bu şekilde söylüyorum" dedi.

Modern şehircilikte katlı-köprülü kavşakların önemine değinen Erdoğan, "Bunları yerlerinde gördük. Ulaşımda tıkanıklığı çözeceksen bu yöntemlerle çözeceksin" diye konuştu.

"Ankara'da, Melih Gökçek Bey'in döneminde yapılan katlı-köprülü kavşakların sayısının ortada olduğunu" dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlarla şehir adeta çeşitli çıkış yollarını bulmuştur, ama yapılacak daha çok iş var. Aynı şekilde toplu taşım, metro, raylı sistem bunlar var. Bakın bütün bunlar, bu dönemde atılan adımlar, yapılan yatırımlardır. Şurada yıllar yılı bir Esenboğa-Ankara yolunun ne halde olduğunu düşünün. Bir Başkente böyle bir yol yakışır mı? Niye gelenlerin hiçbirisi yapamadı? Hani bunlar muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacaktı. Hani bunlar Atatürkçüydü. Ne Atatürkçüsü ya. Bunlar Atatürk üzerinden geçinenler. Bunların özelliği bu, oradan geçiniyorlar."