Burj Halife ziyaretine ara

Dünyanın en yüksek kulesinde gözlem odası ziyaretçilere kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBAİ - Dünyanın en yüksek kulesi Burj Halife'nin gözlem odası, açıldıktan bir ay sonra beklenmedik bir biçimde kapandı. 828 metre yüksekliğindeki Burj Halife geçtiğimiz ay görkemli bir törenle açılmıştı.

Burj Halife'nin sahibi Emaar Properties şirketi, önce kulenin 124'üncü katındaki gözlem odasının "beklenmedik yoğun ziyaretçi trafiği" nedeniyle kapandığını açıkladı. Ancak yetkililer daha sonra sebep olarak elektrik arızasını gösterdi.

Gözlem odası geçtiğimiz pazar günü ziyarete kapandı. Elektrik sorunuyla ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Görgü tanıkları ve bir Dubaili kurtarma görevlisi ise, kapanmaya arızalı asansörün neden olduğunu söylüyor.

Gözlem odasını ziyaret edenler, geçtiğimiz hafta cumartesi günü kulenin asansörlerinden birinden çıkan toz bulutundan sonra küçük bir patlama sesine benzer gürültü çıktığını, bir süre sonra kurtarma görevlilerinin katlar arasında kalan asansörden insanları çıkardıklarını belirtiyor.

Dubai Sivil Savunma İdaresi sözcüsü Ebu Nasır, bugün olayı doğrulayarak, 15 kişinin asansörden kurtarıldığını söyledi. Emaar Properties, gözlem odasının ne zaman açılacağına ilişkin bilgi vermedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir