Bursa'da Alışveriş Şenliği

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA'dan / Ömer Faruk Çiftçi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) örnek faaliyetlerinden biri de alış veriş şenliği. Alışveriş Şenliği bundan 6 yıl önce başlatıldı. Bugün geleneksel hale gelen bu etkinlik, bölge illeri tarafından da model olarak alınıyor ve uygulanıyor. Mantığı çok basit olan Alışveriş Şenliği ekonomik hayatın canlanması, özellikle esnafın ekonomik krizin ektilerinden sıyrılması adına önemli bir adım.

Şenlik bu yıl da Bursa'nın atardamarı sayılan Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde mütevazi bir törenle start aldı. Yapılan konuşmaların ardından Vali Şehabettin Harput, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çarşı esnafını ziyaret ederek, Kozahan'da ilk alışverişi yaptılar. Bursa protokolünün öncülük etmesi ile başlayan ve Ramazan Bayramı'na dek sürecek olan etkinliğe yaklaşık 5 bin esnaf katılıyor. Etkinlik süresince vatandaşlar üye işyerlerinden yüzde 50'e varan indirimlerde alış veriş yapma imkanı bulacaklar. Alışveriş Şenliği'nin mimarlarından BTSO Başkanı Celal Sönmez, geçen yıl küresel krizin getirdiği durgunluğa karşı bir can suyu işlevi gören Alışveriş Şenliği'nin, bu yıl artık krizde çıkışın müjdecisi olmasını dilediklerini söylüyor. Bu nedenle şenliğe bu yıl "Alışveriş kozasından çıkıyor" sloganını uygun bulduklarını kaydeden Sönmez, Türk sanayicisinin küresel rekabet gücünü yüksek tutmak için canlı bir iç piyasaya sahip olmak gerektiğine vurgu yapıyor. Sönmez, "Kriz dönemlerinde tüketimi kesmek değil. Bilinçli tüketime yönelmek önemlidir. Sanırım bu dönem, tüketiciler için fırsat pencerelerinin açıldığı cazip bir dönemdir. Bayrama kadar sürecek şenliğin, vatandaşlarımızın kriz döneminde ertelediği ihtiyaçlarını satın almak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum" diye konuşuyor. Geçmiş yıllardaki uygulamalar ve sonuçlarına baktığımızda Bursa ekonomisine önemli bir hareketlilik getiren Alışveriş Şenliği'nin bu yıl da beklentileri karşılayacağını ümit ediyorum.

Öte yandan Bursa'nın marka değerleri arasında yer alan Bursa-Uludağ arasına yeni teleferik hattı kurulacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret şeklinde ihaleye çıkarılan teleferik yapım ihalesini Şentürkler Mühendislik ve İnşaat AŞ kazandı. Yeni teleferik projesinin 2 yılda tamamlanması öngörülüyor. Proje tamamlandığında kent merkezinden 22 dakika içerisinde kayak merkezlerine ulaşılabilecek. Toplam uzunluğu 8 bin 500 metreyi bulan teleferik hattında 175 kabin ile bir saatte bin 800 kişi taşınacak. Yıllık yolcu kapasitesinin ise 3 milyon kişiyi bulacağı tahmin ediliyor. Tamamlandığında Bursa'nın prestijine büyük katkı yapacak olan teleferik projesinin toplam maliyetinin 40 milyon Euro'yu bulması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir