C-Max ve Grand C-Max'a 5 yıldız

Yeni Ford C-MAX ve Grand C-MAX modelleri, Euro NCAP tarafından en yüksek notu aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Ford Otosan, yüksek güvenlikli C-Max ve Grand C-Max modellerinin, bağımsız "Euro NCAP" kuruluşunca en yüksek not olan 5 yıldız güvenlik notu ile ödüllendirildiği bildirdi.

Ford Otosan'dan yapılan yazılı açıklamada, Ford'un yeni C-Max serisinin, kazalarda boyun korumasında gelmiş geçmiş en yüksek puana ulaşarak hem yetişkin yolcu hem de çocuk yolcu güvenliği kategorisinde çok iyi sonuçlar elde ettiği belirtildi.

Ford'un küresel C segmenti platformunda üretilen Ford C-Max ve Grand C-Max modellerinin, Euro NCAP tarafından belirlenen yeni çarpışma kriterleri doğrultusunda teste tabi tutulan ilk Ford binek otomobilleri olduğu yer alan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yeni Ford C-MAX ve Grand C-MAX modelleri, bağımsız Euro NCAP kuruluşu tarafından en yüksek not olan 5 yıldız güvenlik notu ile ödüllendirildi. Hem yeni C-Max hem de Grand C-Max, çok güçlü gövde yapısının yanı sıra günümüzün en ileri teknolojilerine sahip güvenlik sistemleriyle bir araya getirilen Ford'un 'Akıllı Koruma Sistemine' (IPS-Intelligent Protection System) sahipler. Önceki nesil araçlarda yüzde 45 olan gövdedeki çelik kullanımı yeni nesil 5 ve 7 koltuklu C-Max'larda yüzde 53'e çıkartıldı. A ve B sütunları ile marşbiyellerde çok sağlam olan borlu çelik kullanıldı ve kapı kirişleri de çarpışma sırasında önden, yandan ve yan uçtan darbeler dahil olmak üzere deformasyona dayanabilen bir yolcu bölümü yaratmaya yardımcı oluyorlar.

Yüksek seviyede çarpma enerjisi emilimi sağlamak ve yolcu bölmesinin kontrollü deforme olmasını sağlamak için ön çarpışma yapısında, iç marşbiyellerde ve zemin ara bağlantılarında çok güçlü olan çift evreli çelik kullanıldı. C-Max ve Grand C-Max önden çarpışma anında yolcu bölmesi ayak alanının deformasyonunu düşürmek için gövdenin alt kısmından ayrılmak üzere tasarlanan bir ön şasi alt çerçevesine de sahip."

Açıklamada, C-Max ve Grand C-Max'ta bulunan Ford'un Akıllı Koruma Sistemi'nin en önemli özellikleri arasında bireysel tek kademeli ön hava yastıkları, sürücü ve ön yolcu için 3 boyutlu yan göğüs hava yastıkları ve yanında bir ve ikinci koltuk sıraları için standart yan perde hava yastıkları bulunduğu ifade edildi.

Ford'un yüksek hızlarda önden alınan darbelerde sürücüden uzaklaşarak yolcuların baş ve gövdesi üzerinde oluşan yükleri azaltan yatay hareketli direksiyon kolonu sayesinde sürücü güvenliğinin daha da artırıldığı vurgulanan açıklamada şöyle devam edildi:

"Ford ayrıca kemer yükü sınırlayıcılarının yanında ön koltuklarda geri çekme mesafesini artıran daha verimli geri sarma ünitesine sahip ön emniyet kemeri kullandı. Daha fazla yaya koruma sağlamak için araçların ön burun tasarımları da özenli bir mühendisliğin ürünü. Buna bağlı olarak katlanabilir silecek sistemi ve ön camın tabanındaki darbelerin etkisini azaltmaya yarayan 'yumuşak' kaporta tasarımı geliştirildi. Yeni C-Max serisinde arka koltuk yolcu güvenliği tasarımın önemli bir unsuru. C-Max ve Grand C-Max'ta tüm koltuklar üç noktalı emniyet kemerleriyle donatılırken ikinci koltuk sırasının dışta bulunan iki koltuğunda her iki modelde de ISOFIX bağlantısı bulunmakta. Yedi koltuklu Grand C-Max aynı zamanda ikinci veya üçüncü koltuk sırasındaki herhangi bir yolcunun emniyet kemerini düzgün takmaması halinde sürücüyü uyaran yeni özel Arka Koltuk Emniyet Kemeri İkazı Sistemine sahip. Bu sistem, özellikle araçta genç yolcular seyahat ederken yardımcı oluyor. Emniyet kemerlerinin takılı olmaması durumunda sürücü, hem sesli hem görsel uyarılarla ikaz ediliyor. Sistem, yolculuk sırasında emniyet kemerlerinden birinin açılması halinde de uyarı sinyalleri veriyor."

Açıklamada, yeni C-Max serisinin İstanbul Autoshow fuarıyla beraber Türkiye'de satışa sunulduğu bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir