Caferilerden 'Aşura Günü tatil olsun' talebi

Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz, Aşura Günü'nün tatil olması yönünde TBMM'ye verilen Yasa Teklifi'nin desteklenmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
İSTANBUL - Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferi toplumun böyle bir matem gününün tatil olmasını istediğini belirterek, "Milletimizin anmak istediği bugünün tatil olması inanın ki ülkemize bir zarar vermez" dedi.
Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'da düzenlenen "2011 EVrensel Aşura Matem Merasimi", Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Tören sırasında tekbir ve sloganlar eşliğinde mersiyeler okunurken, bazı kadınların ağladığı görüldü.
Duayla konuşmasına başlayan Türkiye Caferileri Lideri Sehalattin Özgündüz,TBMM'ye Aşura gününün tatil olması hakkında verilen yasa teklifini, tüm partilerin kurumsal anlamda, vekillerin de kişisel anlamda destekleyeceklerine inandıklarını söyledi.
Özgündüz, "Böylece millet olarak gönül rahatlığıyla Aşura etkinliklerine katılabilecek, Peygamberimizin bayramlarını en güzel şekilde kutladığımız gibi yasını da paylaşarak ona olan minnet ve vefa borcumuzu bir nebze olsun eda edeceğiz. Bu konunun partiler üstü tutulmasını temenni etmekteyiz" dedi.
Caferi toplumunun böyle bir matem gününün tatil olmasını istediklerini belirterek, "İttifak edin. İttifakta birlik ve dirlik vardır. Sizi görmek istiyoruz. Milletimizin anmak istediği bu günün tatil olması inanın ki ülkemize bir zarar vermez" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir