Çankaya Belediyesi'nden Tekel işçilerine destek

Belediye tarafından eylem yapılan bölgede ortaya çıkan ısınma, barınma, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanması için çalışma yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çankaya Belediye Meclisi, Tekel işçilerinin eylem yaptığı bölgede ortaya çıkan ısınma, barınma, beslenme, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışma yapılmasına karar verdi.

Belediye Meclisi, "Belediye sınırları içinde hak arama mücadelesi yürüten Tekel işçileri ve yakınlarının temel insani gereksinimlerinin karşılanması konusunda belediyece izlenecek politikaların ve uygulamaların belirlenmesi" gündemiyle olağanüstü toplandı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık konuşmasında, Tekel işçilerinin çok zor koşullarda iki ayı aşkın süredir belediye sınırları içerisinde hak arama mücadelesi verdiklerini söyledi.

Özellikle kadın işçilerin çevredeki mekanların tuvaletlerini kullanamadıkları için kendisinden bu yönde talepte bulunduklarını, işçilerin banyo yapma konusunda da sıkıntı içerisinde oldukları anlatan Tanık, bu tür insani taleplerin karşılanmasının "siyasi" olarak değerlendirilemeyeceğini kaydetti.

Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren CHP'li meclis üyeleri, eksi 15 dereceyi bulan soğukta binlerce insanın sıkıntı içerisinde olduğunu, belediyenin bu durumdaki herkese yardım etme sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.

MHP'li üyeler de bölgede belediyeyi ilgilendiren sorunlar bulunduğunu söyledi. İşçilerin yanı sıra günün her saatinde çok sayıda Ankaralının bölgeyi ziyaret ettiğine dikkati çeken MHP'li üyeler, bu nedenle temizlik, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

AK Parti'den karşı görüş

AK Partili üyeler ise bu yönde verilecek bir kararın Belediye Meclisi'nin görev alanını aşacağını ifade ederek, bu karar nedeniyle "belediye meclis üyeliklerinin düşebileceğini" savundu.

Eylemin "siyasi bir proje" haline geldiği görüşünü dile getiren AK Partili üyeler, belediye kaynaklarıyla böylesi bir projeye destek olunmaması gerektiğini, bu öneri öncesinde de belediyenin işçilere yönelik çeşitli yardımlarda bulunduğunu ifade etti.

Belediye bütçesinin açık verdiği bir ortamda bu tür bir yardımın doğru olmayacağını belirten AK Partili üyeler, bu kaynağın yol, kaldırım yapımına kullanılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra yapılan oylamada, Çankaya Belediyesi sınırlarındaki yaya bölgelerinde ortaya çıkan olağanüstü durumun beraberinde getirdiği kentsel ihtiyacın yanı sıra insanların hijyen, ısınma, barınma, beslenme, su, tuvalet gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışma yapılmasına, bunun için başkanlık ve belediye encümeninin yetkilendirilmesine karar verdi.

CHP ve MHP'li üyelerin "kabul", AK Partili üyelerin "ret" oyu kullandığı oylama sonucunda öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir