Canlı bombanın kimliği belirlendi

Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın kimliği belli oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sultanahmet’teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve bir polisi şehit eden kadın teröristin Rus uyruklu Diana Ramazova olduğu belirlendi.

Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi polis kulübesine yönelik olarak salı günü akşam saatlerinde intihar eylemi gerçekleştirilmiş, olayda bir polis memuru şehit olmuştu. 

DHKP/C üstlenmişti

Saldırıdan kısa bir süre sonra intihar eylemini gerçekleştiren kişinin DHKP/C militanı Elif Sultan Kösem olduğu yönünde bilgiler yayılmış, örgüte yakın bazı internet siteleri de eylemi sahiplenen açıklamalar yayınlamışlardı.

'Bizim kızımız değil'

Bombalı eylemi gerçekleştiren kişinin Elif Sultan Kalsen olduğu haberleri üzerine cenazeyi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu'na giden Kalsen'in annesi ve babası cesedin kızlarına ait olmadığını söylemişti.

Efkan Ala: Kimliği tespit edildi ama...

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, Sultanahmet'teki terör saldırısıyla ilgili çok önemli mesafeler kat ettiklerini, saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespit edildiğini belirtti.  Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakımından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmadıklarını dile getiren Ala, şunları söyledi: 

"Önemli olan sonuç almaktır. Daha önceki Dolmabahçe saldırısıyla ilgili bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı. Hem önleme konusunda çok ciddi çalışmalar yürütüyor hem de kaçak olur da saldırı gerçekleşirse bağlantıların ortaya çıkarılması konusunda son derece titiz çalışmalar yürütüyoruz. Biraz sabrederseniz sonuçları göreceksiniz. Önlenenler haber olmadığı için istihbaratın ne kadar yoğun ve etkili çalıştığı bilinmiyor." 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir