Cansen Başaran Symes PwC'deki görevinden ayrılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye'de Denetim Hizmetlerinde görevli Cansen Başaran Symes, şirketten ayrılma kararını yayınladığı şu mesajla duyurdu. 

"1981 yılından bu yana parçası olmaktan gurur duyduğum, 1990 yılından bu yana da partner olarak hizmet verdiğim şirketim PwC'den daha farklı alanlarda değer yaratmak üzere ayrılma kararımı sizlerle paylaşmak istedim.

Bugüne kadar PwC'deki tüm sorumluluklarımı yerine getirirken ve iş dünyasında keyifle üstlendiğim görevlerimde hep yanımda oldunuz, beni destekleyip yüreklendirdiniz. Benim heyecanım ve bitmeyen öğrenme arzum iş dünyasında farklı kulvarlarda devam ederken mutlaka yine birlikte olacağız. PwC'nin yenilenen yönetim kadrosu ile başarılarına hep birlikte tanık olacağız.  
Sevgi ve saygılarımla,
Cansen Başaran-Symes"

 

Cansen Başaran-Symes kimdir?

Cansen Başaran Symes 1 Temmuz 1998 tarihinden bu yana PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Başkanı ve ülke faaliyetlerinden sorumlu kıdemli ortak görevini yürütmektedir. Kendisi 1981 yılında kurulan PricewaterhouseCoopers Türkiye'nin kuruluş aşamasından bugüne önemli rol oynamıştır; ayrıca 1983 yılında şirketin Kopenhag ofisinde, 1989 yılında da Londra ofisinde görev almıştır.

1998-2005 yılları arasında PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'nin Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan Cansen Başaran Symes, 1 Temmuz 2005 tarihinden Ekim 2008'e kadar PricewaterhouseCoopers Avrupa Bölgesi (Eurofirm) Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Aralarında çok uluslu firmalar, Türkiye'nin önde gelen şirketleri ve büyük holding kuruluşları, finansal kuruluşlar ve kamu iktisadi teşekküllerinin de bulunduğu geniş bir müşteri portföyüne denetim ve danışmanlık hizmeti veren Cansen Başaran Symes, Türkiye'de özelleştirme ve uluslararası halka açılma ile ilgili önemli projeleri yürütmüştür. Kendisi UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) konusunda geniş tecrübeye sahiptir ve UFRS'nin Türkiye uygulamasının geliştirilip uygulanmasına önderlik etmiştir. İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği üyesidir.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezunu olan Cansen Başaran Symes İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.