Çapa ve Cerrahpaşa yenileniyor

Projenin protokolü imzalandı. 'Labirent' yapılar, yerini kompakt sağlık bilimleri kampüslerine bırakacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerinin yenilenme projesi danışmanlık hizmeti alımı imza töreni, YÖK üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile İtalyan firması Proger'in Projeler Genel Koordinatörü Mario Mascarucci arasında imzalandı.

İÜ Rektörlüğü Doktora Salonu'nda gerçekleştirilen törende imzaların atılması ve el sıkışılmasından sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Söylet, "Yılların hayali gerçekleşiyor" derken, birbiri ile ilintili fakülte ve yüksekokulların biraraya toplanacağı, planlı, birbirine geçişli, modern, sağlam estetik binalar, fiziksel altyapılar yapılacağını kaydetti.

Planlama safhasının 240 gün süreceğini bildiren Söylet, bu sürenin sonunda temel atılacağını bildirdi. Prof. Dr. Söylet, projenin total maliyetinin 1,5 milyar TL olduğunu, bu rakamı TOKİ tarafından yönetileceğini söyledi.

İtalyan firma planlayacak

İÜ Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri Proje Müşavirliği I. Aşama Danışmanlık Hizmeti Alımı İşi, PROGER S.p.A. tarafından gerçekleştirilecek.

İÜ Çapa'nın yaklaşık 110 bin metrekare ve Cerrahpaşa'nın yaklaşık 170 bin metrekarelik yerleşkelerinde imar uygulaması, yerleşkelerin yeraltı (jeoradarla) ve yer üstü arkeolojik durumunun değerlendirilmesi, zemin, depremsellik gibi etütlerin yapılması, yerleşkelerde yaptırılacak olan tıp fakültesi, tıp fakültesi hastanesi, diş hekimliği fakültesi, yüksekokul ve muhtelif enstitülere ait eğitim-öğretim ve hastane binaları, idari hizmet binaları ve sosyal donatı alanlarını (kütüphane, yurt, büfe, kafeterya, kreş, kan merkezi, sosyal tesis, misafirhane, otel, sığınak, otopark, müze vs) kapsayacak master planın oluşturulması ve ön projenin yapılması hizmetlerinden oluşuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir