Cari açıkta başa döndük

TİM Başkanı Büyükekşi'ye göre, cari açıkla ilgili alınan kararlarda geç kalındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Bankası tarafından kasım ayından itibaren alınan önlemlerde geç kalındığını ve mart ayında tekrar aynı noktaya döndüklerini belirterek, “Bugün açıklanan ödemeler dengesi rakamları da gösteriyor ki bizim yapısal sorunları düzeltmemiz gerekiyor” dedi.

Büyükekşi, Türkiye'nin cari işlemler hesabının, Şubat ayında 6 milyar 127 milyon dolar açık vermesine ilişkin yaptığı açıklamada, geçen yılın mayıs ayından itibaren defalarca kur politikasının sorunlu olduğunu ifade ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Alınan önlemler döviz kurlarının düşmesine sebep oldu. Bir faiz indirimi olmadı, tekrar başa döndük. Dolarda ihracatçılar için psikolojik sınır olan 1,50 lira sınırına geldik. Bugün açıklanan ödemeler dengesi rakamları da gösteriyor ki bizim yapısal sorunları düzeltmemiz gerekiyor ama aynı zamanda kur politikası da cari açık için çok önemli. Kur politikası ihracatçıyı desteklemezse cari açıkta sorun yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir