Çarşaf liste sözü verdi

Kılıçdaroğlu, Köln'de toplanan HDF Genel Kurulu'na bir mesaj gönderdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Başkanı Ahmet İyidirli'ye gönderdiği mesajda "CHP tüzüğünü güncelleştirerek önseçim ve çarşaf liste getirme" sözü verdi.

Kılıçdaroğlu, Köln'de toplanan HDF Genel Kurulu'na bir mesaj gönderdi. Mesajına ‘Sevgili yol arkadaşlarım' diye başlayan Kılıçdaroğlu, "Çok iyi biliyoruz ki, dünyanın neresinde olursa olsun sosyal demokratların, demokratik solcuların öncelikleri bağımsızlıktır, özgürlüktür, demokrasidir, yurtseverliktir" dedi.

Temel önceliklerinin 'insan' olduğunu ifade eden ve "Önce Ekmek" diyen Kılıçdaroğlu, "Partimizin tüzüğünü güncelleştirerek önseçimi ve çarşaf listeyi getirecek, genel başkan seçimi öncesinde delegeleri kuyruğa dizerek imza alınması uygulamasına son vereceğiz.

Siyasi Partiler Yasası'nda da halkın iradesinin gaspı anlamına gelen ve yüzde 47 oy alan hak hukuk tanımaz AKP'ye Meclis'te yüzde 65 çoğunluk sağlayan, böylece farklı düşüncelerin Meclise yansımasını engelleyen yüzde 10 barajını da indireceğiz, uygun, kabul edilebilir bir orana çekeceğiz" diye kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir