Çavuşoğlu: Rusya verdiği sözü tutuyor

Rusya ile son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, Rusya'nın diğer ülkelerden farkının anlaşıldığında sözünü tutması olduğuna dikkati çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın diğer batılı ülkeler gibi olmadığını söz verdiği zaman, anlaşma yaptığı zaman sözünü tuttuğunu söyledi.

Çavuşoğlu, CNN Türk’te katıldığı programda gündeme değerlendirdi. “Bir gazeteci olsaydınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyaretine nasıl bir başlık atardınız?” sorusuna Çavuşoğlu, “Şunu söylerdim. Normalleşme süreci tamamlandı.” cevabını verdi.

Rusya’nın kolay bir ülke olmadığını, hedeflerinin ve ayrıştıkları noktaların bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, öte yandan Rusya’nın diğer Batı ülkelerinden farkının, oturup konuşulduğunda ve anlaşıldığında sözünü tutması olduğuna dikkati çekti.

Maalesef, bugün Batı dünyasında ve başka ülkelerde bu samimiyeti ve kararlığı göremediklerini ifade eden Çavuşoğlu, “Rusya söz verdiği zaman, anlaşma yaptığımız zaman sözünü tutuyor.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bazen Rusça konuştuğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Rusçamı ekonomik ve yerinde kullanıyorum. O yüzden bildiğimden de daha iyi görünüyorum.” dedi.