ÇAYKUR, 190 bin ton yaş çay aldı

1 Temmuz'dan itibaren başlayan ikinci sürgün çay alımları Ramazan ayı başına kadar devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, ikinci sürgünde üreticiden bugüne kadar yaklaşık 190 bin ton yaş çay aldıklarını söyledi.

Yüce, 13 Mayıs'ta başladıkları 2010 yılı yaş çay alım kampanyası birinci sürgün alımlarını 22 Haziran'da tamamladıklarını, birinci sürgünde 194 bin ton yaş yaprak alımı yaptıklarını, 32 bin 500 ton kuru çay elde ettiklerini hatırlattı.

İkinci sürgün alımlarına ise 1 Temmuz'dan itibaren başladıklarını ifade eden Yüce, "İkinci sürgünde üreticiden bugüne kadar yaklaşık 190 bin ton yaş çay aldık. Buna karşılık yaklaşık 33 bin ton kuru çay ürettik. İlk sürgünde aldığımız 194 bin tonla beraber 384 bin ton yaş yaprağa ulaştık. İlk sürgünde aldığımız 194 bin tonu, ikinci sürgün ile kıyasladığımızda ikinci sürgünde daha verimli bir dönem geçirdiğimizi söyleyebiliriz" dedi.

Yüce, ikinci sürgün alımlarının devam ettiğini ifade ederek, "İkinci sürgünde sahil kesimlerinde alımlar kısman tamamlandı. Ancak iç kesimlerde alımlarımız devam ediyor. Bu sürgünde sahil kesimlerinde üretimin azalması nedeniyle 5-6 fabrika üretime ara verdi. Ramazan ayı başında ikinci sürgünün tamamlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Genel Müdür Yüce, yaş çay bedeli ödemelerinin üreticiye ödenmesine devam edildiğini vurgulayarak, şunları söyledi.

"Mayıs ayı yaş çay bedellerinin ödemesini iki gün sonra tamamlayacağız. Mayıs ayı ödemesinin ardından ara vermeden Haziran ayı ödemesi planını hazırlayarak ödemelere başlayacağız. Budama bedelleri ise üreticilerimizin hesabına yatırılarak tamamlandı. ÇAYKUR olarak ödemelerimizi programlı bir şekilde üreticiyi mağdur etmeden sürdürüyoruz."

Yüce, şu ana kadar üretim ve pazarlamada da bir sorun yaşamadıklarını, kuru çay satış işlemlerinin planladıkları gibi sürdüğünü kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir