Çevre İzin ve Lisansları için süre uzadı

İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin yürürlük tarihi 1 Ocak 2010'dan 1 Nisan 2010'a ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin yürürlük tarihi 1 Ocak 2010'dan 1 Nisan 2010'a ertelendi.

Konuya ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Çevre ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle, 29 Nisan 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin yürürlük maddesi, 1 Nisan 2010 olarak değiştirildi.

Ayrıca eklenen geçici maddeyle, bu yönetmelik usul ve esasları çerçevesinde gerçekleştirilecek olan iş ve işlemlerin 1 Temmuz 2010 tarihine kadar Bakanlıkça belirlenerek internet sitesinde ilan edilecek illerde elektronik ortamda, diğer illerde ise evrak üzerinden yapılması öngörüldü.

29 Nisan 2009 tarihli yönetmelikte, Ek-1 ve Ek-2 listede yer alan faaliyet ve tesisler tarafından 2872 sayılı Çevre Kanununa göre alınması gereken izin ve lisanslara ilişkin tüm iş ve işlemler, bu iş ve işlemlere ilişkin yetkili merciler, çevre yönetim birimlerinin ve çevre görevlilerinin görev ve sorumlulukları ile Bakanlıkça yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarının, işletmelerin ve işletmecilerin yükümlülükleri belirlenmişti.