Çevreciler Antalya'da buluşacak

Mavi Bayrak Operatörleri Toplantısı, TÜRÇEV ev sahipliğinde 23-26 Ekim tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Uluslararası Çevre Eğitimi Birliği tarafından düzenlenen Mavi Bayrak Operatörleri Toplantısı, 23-26 Ekim tarihleri arasında 45 ülkeden 68 delegeyi Antalya'da buluşturacak.

Türkiye Çevre Eğitimi Vakfı (TÜRÇEV) Başkanı Rıza Epikmen yaptığı yazılı açıklamada, dünyada "mavi bayrak" verilecek plaj ve marinalar konusunda tek yetkili kuruluş olan Uluslararası Çevre Eğitim Birliğinin "Uluslararası Mavi Bayrak Operatörleri Toplantısı"nın bu yıl TÜRÇEV ev sahipliğinde Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

Antalya Evrenseki Belediyesinin sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan toplantıya 45 ülkeden toplam 68 delegenin katılacağını belirten Epikmen, teknik konuların görüşüleceği toplantının, aynı zamanda Türkiye için büyük bir tanıtım fırsatı olduğunu dile getirdi.

Epikmen, Türkiye'de mavi bayrağın yaygınlaşması için uzun zamandır sürdürdükleri başarılı çalışmalar nedeniyle bu büyük organizasyonun Türkiye'de yapılmasının uygun görüldüğünü ifade etti.

Vakfın kuruluşundan bu yana geçen 15 yıllık sürede üçüncü uluslararası toplantısını yapacağını kaydeden Epikmen, deniz ve liman temizliği konusunda gündem yaratabilecek bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Rıza Epikmen, her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının amacının, plaj ve marinalarda uluslararası standardın sağlanması ve ulusal düzeyde elde edilen birikimlerin paylaşılması ile "mavi bayrak" uygulamasının daha iyi bir konuma ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı.