CHP, 'torba'yı AYM'ye götürdü

Yasada bulunan 7 maddeyi de 60 günün sonunu beklemeden AYM'ye getireceklerini belirten Hamzaçebi, "Pervasızlık yasa ile koruma altına alınmaktadır' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Torba yasanın bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu. Hamzaçebi, Torba yasada bulunan 4 maddenin iptali için AYM'ye başvurduklarını, yasada bulunan 7 maddeyi de 60 günün sonunu beklemeden AYM'ye getireceklerini belirterek, 'Yeni Türkiye'nin bu yasasında kamu yönetiminde pervasızlık hakim kılınmaktadır. Pervasızlık yasa ile koruma altına alınmaktadır' dedi.

Torba yasa ile 'Kamu yönetiminde pervasızlık yasa ile koruma altına alınmaktadır' diyen Hamzaçebi, 'Bütün yönetici durumundaki kamu personeli bu kapsama girmektedir. Kolluk kuvvetleri yani tüm polisler, örneğin bu kapsama girmektedir. Hükümetin kamu yönetiminde yapmış olduğu hukuksuz uygulamalar, bu madde ile yasal güvence altına alınmaktadır.

Mahkeme kararlarının uygulanması imkansız hale getirilmektedir. Yani bir kişi sürgün edilirse, görevden alınırsa bir emniyet müdürü görevden alınıp düz bir polis memurluğuna atanırsa bu kişi dava açması halinde bu davanın sonuçlanması yaklaşık 2 yıl sürecektir. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı veremeyecektir. Bu kişi eski görevine dönemeyecektir. Bir başka kadroya atanacak. 4 yıl sonra mahkeme kararı yine uygulanmamış olacaktır. Mahkeme kararını uygulamayan kamu personeli hakkında ceza soruşturması, kovuşturması yapılamayacak. Yani kanun tanımayan personel yasa ile koruma altına  alınmaktadır. Bu tam bir pervasızlıktır. Yeni Türkiye'nin bu yasasında kamu yönetiminde pervasızlık hakim kılınmaktadır. Pervasızlık yasa ile koruma altına alınmaktadır' ifadelerine yer verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir