CHP 4+4+4 için suç duyurusunda bulundu

CHP, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı ve 4 AKP'li hakkında suç duyurusunda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM'de,İlköğretim ve Eğitim Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşüldüğü 11 Mart'taki toplantıda yaşananlarla ilgili, aralarında TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'nın da bulunduğu 4 komisyon üyesi hakkında, "görevi kötüye kullanma ve gerçeğe aykırı belge düzenleme" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, komisyon toplantısında, iktidar partisinin 100'ü aşkın milletvekilinin, toplantının resmi açılma saati olan 15.10'dan saatler önce toplantı salonunu doldurduğu, muhalefet milletvekillerinin, salona girmesinin, oturmasının ve söz almasının engellendiği iddia edildi. Dilekçede komisyonun, kavgadan yararlanarak CHP'li milletvekillerinin söz taleplerini içeren dilekçesini göz ardı ettiği, kimseye söz hakkı vermeyerek oylamayı yaptığı ve teklifin komisyondan geçtiği öne sürüldü.

Söz hakkı talep eden CHP'li milletvekillerinden Fatma Nur Serter, Ali Haydar Öner, Recep Gürkan, Engin Özkoç ve Metin Lütfi Baydar'ın komisyon salonunda "yok" olarak tutanağa geçirildiği ve söz alma taleplerinin "salonda olmadıkları" gerekçesiyle reddedildiği ileri sürülen dilekçede,Komisyon Divan Üyeleri'nin, Türk Ceza Kanunu'nun 204. maddesinin 2. fıkrasına aykırı olarak gerçeğe aykırı belge düzenlediği iddia edildi.

Dilekçede, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin 6 defa söz isteme talebinde bulunduğu, bunun tutanağa geçirilmesine rağmen kendisine bu hakkın tanınmadığı ileri sürüldü. Düzeni bozan hareketler olduğu halde komisyon başkanı ve üyelerin, bu eylemleri görmezlikten gelerek, bu durumu tutanaklara yansıtmadığı öne sürülen dilekçede, Nabi Avcı'nın yanı sıra, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Avni Erdemir, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Sözcüsü Fikri Işık ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Katip Üyesi Osman Çakır "şüpheli" olarak yer aldı.

(AA) 

Bu konularda ilginizi çekebilir