CHP, 86. kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

CHP lideri Baykal, beraberindeki MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP'nin 86. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel Başkan Deniz Baykal, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Baykal, beraberindeki MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarıyla Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına geldi.

Deniz Baykal'ın üzerinde "CHP" yazan çelengi Atatürk'ün mozolesine koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan CHP Genel Başkanı Baykal, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, sevgili Genel Başkanım. İki büyük eserlerinden birisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 86'ncı yılında Cumhuriyet Halk Partililer'in sevgi ve saygılarını sunmak üzere huzurundayız. Diğer büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik tehdit ve tehlikelerin bilincindeyiz. Sana ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma azim ve kararlılığı içinde görevimizin başındayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran parti olarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup yaşatmak, güçlendirip ileri götürmek temel sorumluluğumuzdur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadın, erkek, çocuk, yaşlı hepimiz sana şükranlarımızı, sarsılmaz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz."

Baykal ve beraberindekiler, İsmet İnönü'nün mozolesine de çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir'i ziyarete gelen bazı vatandaşlar Baykal'ı alkışlarken, bazı CHP'lilerin ise törene ellerindeki Türk Bayrakları ile katıldıkları gözlendi.

Deniz Baykal törenin ardından Anıtkabir'den ayrılırken bazı partililer sevgi gösterisinde bulundu. Bir kadının 'Sizinle gurur duyuyoruz' demesi üzerine Baykal, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz" dedi. Baykal, törene gelen bazı çocukları da sevdi.

Törenin sonunda başlayan yağış nedeniyle bazı partililerin zor anlar yaşadıkları da gözlendi.