CHP, 9 Temmuz'da Maltepe'de

CHP Parti Sözcüsü Tezcan, 'adalet yürüyüşü'nün sonunda 9 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Güvenpark'tan başlattığı 'adalet yürüyüşü'nün 14. gününde Düzce İhsaniye mevkisinde Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) topladı.

Toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Türkiye'nin gözünün Kılıçdaroğlu'nun başlattığı bu yürüyüşte olduğunu, toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve bütün adaletsizlik alanlarını yok etmek üzere yürüdüklerini söyledi.

Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun "Ben adalet için yürüyorum" sözüyle yola çıktığını anımsatarak, "9 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin "adalet sözcüsü" olduğunu ifade eden Tezcan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, adalet isteği ve ihtiyacı olan herkesin sözücüsü durumundadır. Bu yürüyüş bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş sağcıların, solcuların, devrimcilerin, muhafazakarların herhangi bir şekilde ambargo koyarak kendi tekellerine aldıkları, alacakları, alabilecekleri bir yürüyüş değildir. Herkesin bir ortak özlemde buluştuğu bir yürüyüştür. Mazlumların, mağdurların, adalet isteyenlerin yürüyüşüdür. Onun için milyonların buluştuğu bir yürüyüştür, adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, adım adım, temiz adımlarla adalete yürüyor."

Tezcan, yürüyüşün son noktasının 9 Temmuz Pazar günü Maltepe meydanındaki büyük buluşma olacağını yineleyerek, 14 günlük sürece bakıldığında yürüyüşün "cesaret" ve "umut" ile tarif edilebileceğini dile getirdi.