CHP, Haydarpaşa Garı için araştırma istiyor

CHP araştırma önergesi ile yangının nedenleri ve müdahale sırasında yaşananların belirlenmesini istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangının nedenleri ve müdahale sırasında yaşananların belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, İstanbul'un en önemli tarihi mekanlarından biri olan ve dünyada sayılı yapılar arasında gösterilen 104 yıllık garın çatısında çıkan yangın nedeniyle büyük bir tehlike atlattığı anımsatıldı.

Gerekçede, garın büyük hasar gördüğü, çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, ulaşımda yaşanan sorun nedeniyle yolcuların başka garlara yönlendirildiği ifade edildi.

Yetkililerin, olayın kısa sürede kontrol altına alındığına dair naif açıklamalar yaptığı ancak yangının asıl çıkış nedeniyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığının belirtildiği gerekçede, bunun da kafalarda soru işaretlerinin belirmesine neden olduğu vurgulandı.

Gerekçede, tarihi bir yapıdaki onarım için öncelikle bir proje çizilerek belediyeye başvurulması, daha sonra Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan alınacak tadilat ve onarım izniyle belediyeden ruhsat alınmasının gerektiğine işaret edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir