CHP kurultayı soruşturmasında 7 ilde 13 gözaltı

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin yürütülen soruşturmada İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. “Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet”, “rüşvet” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” iddiaları kapsamında 13 şüpheli gözaltına alındı.

CHP kurultayı soruşturmasında 7 ilde 13 gözaltı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin delegelerin oy verme sürecine müdahale edildiği iddialarıyla başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Yürütülen inceleme kapsamında şüphelilerin, "Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet", "rüşvet" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarını işlediği yönünde değerlendirme yapıldığı bildirildi.

7 ilde 13 gözaltı

Soruşturma çerçevesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya’da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda adreslerde arama ve el koyma işlemleri yapılırken, 7 ilde toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - İHA