CHP Olağanüstü Kurultayı'nda oy verme işlemi sona erdi

ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, 14.30'da, 24 sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP 18. Olağanüstü Kurultayı, ATO Kongre Merkezi’nde başladı. İki gün sürecek kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce genel başkanlık için yarışıyor. Kurultay'da Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 imzayla genel başkanlığa aday gösterildi.

ATO Congresium'da düzenlenen kurultayda, saat 14.30'da, 24 sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi.

Muharrem İnce oyunu kullandıktan sonra ''Oyumu Başbakan adayına verdim'' dedi, Kılıçdaroğlu ise ''Takdir kurultayın'' ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay açılışında "İç tüzüğün öngördüğü şekilde 18. kurultayımızı açıyorum" dedi ve ardından 50 il başkanı ve yeterli sayıdaki delegenin verdiği dilekçeyi okuyup oylatarak divanı oluşturdu. Kurultay'ın Divan Başkanlığı'na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,  Başkan Yardımcılıklarına Yavuz Karan ve Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ile yazmanlıklara Enise Özmen, Nebahat Bilek, Servet Kumluoğlu, Hamza Karagöz, Bülent Horasan, Duran Kum seçildi.

Gezi belgeseli gösterildi 

Partililere 'Yoldaşlar' diye hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP 18'inci Olağanüstü Kurultayı Başkanlık Kurulu'na Engin Altay'ın adaylığını oylamaya sundu. Altan, oybirliğiyle Başkanlık Kurulu başkanlığına seçildi.

Altay, açılış konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açılış konuşmasının ardından kurultay salonunda Gezi Parkı ile ilgili bir belgesel gösterimi yapıldı.

Kılıçdaroğlu: 944, İnce: 177

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 delegenin imza ile aday gösterildi.

Kurultayda Genel Başkan seçimine geçildi. Divan Başkanı Engin Altay, adaylık başvurusu için kendilerine iki dosya ulaştığını belirterek, yeni başvurular için 7 dakika süre verdi.

Altay, adaylık başvuru dosyalarındaki delege imza sayısının yeterli olup olmadığını ve mükerrer imza bulunup bulunmadığını inceleyeceklerini belirtti.

Yapılan incelemenin ardından Altay, CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 944, Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin 177 imzayla Genel Başkanlığa aday gösterildiğini açıkladı.

Kurultayda adayların konuşma bölümüne geçildi. İlk sözü Muharrem İnce aldı. Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan İnce, CHP'nin sağa kaydırıldığına dikkat çekti. Muharrem İnce'den sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise İnce'nin eleştirilerini sert bir dille yalanladı. 

Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erdi

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkan seçimi için oy verme işlemi tamamlandı. ATO Congresium'da düzenlenen kurultayda, saat 14.30'da, 24 sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi.

24 sandıkta oy kullanıldı

Alt kattaki fuaye alanında bulunan 40 metrekarelik ekrandan, yaklaşık 6 bin kişi kurultayı takip edebiliyor. Salonun değişik yerlerine de ekranlar yerleştirildi. 

Kurultayın teması,  "Birlik ve kardeşlik", "CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi", "Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması" olarak belirlendi. 

Basın mensupları, kendilerine ayrılan odalarda kurultayı takip ediyor.

Öte yandan genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından daha önce hazırlanan yan salonda oy kullanma işlemi gerçekleştirildi. Delegeler 24 sandıkta oyunu kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir