CHP, yarın gece Somali yolcusu

Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda açlık ve kuraklığın etkili olduğu Somali'yi ziyaret edecek CHP heyeti, yarın geceyarısı yola çıkıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında açlık ve kuraklığın etkili olduğu Somali'yi ziyaret edecek CHP heyeti, yarın geceyarısı yola çıkıyor.

Kılıçdaroğlu'nun, beraberindeki heyet ve yardım malzemeleri ile Somali'ye gerçekleştireceği ziyaret bu gece gerçekleştirilecek uzun bir yolculuğun ardından başlayacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek kutlama programlarına katılacak olan Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Faruk Loğoğlu ile CHP'nin Somali'ye yardımının yerine ulaştırılması, dağıtımı ve Somalililer'in sorunlarını yerinde incelenip değerlendirilmek için yarın geceyarısı 02.00'de İstanbul'dan Nairobi'ye hareket edecek.

Bayramın ikinci günü olan 31 Ağustos'da saat 08.30'da Nairobi'ye ulaşacağı tahmin edilen Kılıçdaroğlu, burada uçak değiştirerek yardımların dağıtılacağı Kenya'nın Somali sınırındaki Dadaab Mülteci Kampı'na gidecek.

Kılıçdaroğlu, Kızılay tarafından kampa ulaştırılacak yardım malzemesini teslim alan yetkililer ve kampta yaşayan Somalililer ile görüşecek.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini Türkiye'den giden ve orada bulunan çok sayıda basın mensubu da izleyecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir