CHP'de A Takımı belirleniyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi 2011 seçimlerine taşıyacak yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini bugün açıklayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi (PM) bugün ilk toplantısını yaparken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi Haziran 2011 seçimlerine taşıyacak yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini açıklayacak.

CHP'nin yenilenen Parti Meclisi'nin ilk toplantısı saat 12.00'de başladı. PM toplantısı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Kılıçdaroğlu toplantıda, MYK görevlendirmeleri hakkında PM'ye bilgi verecek.

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun MYK üyelerinin sayısını artırması bekleniyor. CHP tüzüğüne göre CHP MYK, Genel Başkan, 13 Genel Başkan Yardımcısı ve 1 Genel Sekreterden oluşuyor. Genel Başkan Yardımcılarının sayısı, Genel Başkan'ın önerisi ve PM'nin kararı ile yeni görev konuları ve alanları belirlenerek artırılabiliyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yarınki toplantıda PM'ye Genel Başkan Yardımcılarının sayısını artırmayı önermesi ve PM'nin de bu yönde karar alması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun, mevcut MYK üyelerinin önemli bir bölümüne yeni MYK'da da görev vereceği, yeni PM'den bazı isimleri de MYK'ya taşıyacağı belirtiliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir