CHP'de istifa çağrısı

CHP'li milletvekillleri, "CHP genel başkanı makamından çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir" diyerek Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bir grup CHP'li milletvekili TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Köşk seçimlerini değerlendirdi. Emine Ülker Tarhan'ın sözcülüğünü yaptığı grup, yarışın muhafazakar elitizme teslim edildiğini belirterek, "Seçimde sol şerit tamamen boş bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısını CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler, İsa Gök, Nur Serter, ve Dilek Akagün Yılmaz basın düzenledi. Milletvekilleri adına açıklamayı yapan Emine Ülker Tarhan, kurultaya gitme çağrısında bulundu.

Köşk seçimleri boyunca parti yönetiminin takındığı tavrı eleştiren Tarhan, "CHP genel başkanı makamından çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini istedi.

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemesini de
eleştiren Tarhan, şöyle konuştu;

"İkinnci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik. Dünyada başka bir parti yoktur ki sonuçlar açıklanmadan havlu atsın. Partilerin kendi görüşlerini anlatarak kitlesini artırmak gibi görevleri olduğu unutulmuştu bu dönem. Gerçek yoktu bir kurgu vardı karşımızda

"CHP’nin aklıyla alay etmektir"

Girdiğimiz her kabın şeklini alacağız derken o kaba girerseniz ki bu çok tehlikeli... Biz Erdoğan'ın zihniyetini kullanarak kazanmak istemedik, onun yaptıklarını yapmak istemedik. Kendinizce CHP algısı değiştirilmeye çalışılıyor diyebilirsiniz, ama bu algının içine girmek isteyenler olmaz mı? 14 partinin desteğini alan bir adayın aldığı oyun Erdoğan’dan az oy almasını başarı olarak nitelemek CHP’nin aklıyla alay etmektir bence

İçinizdeki itiraz ruhuna itiraz edin dendi. Kendinizi tutun dediler. Bu adayı kimin önerdiğini sorgulamamız bile yasaklandı.

Yeni bir modele dayalı toplumsal muhalefet dinamiği oluşturmak lazımdır. Tüm alanlarda bir restorasyon inşaatına girmek gerekir. Zor şartlar güçlü kadroları bulur çıkartır. CHP’nin programından sürekli ödün verilerek sürdürülen anlayışın sonlanması gerekir. CHP başkası gibi olmak istedi ve kaybetti. Ya kendini kaybedecek ve değişecektir.

"Biz sakinleştirici istemiyoruz"

Genel Başkan ve ekibi sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçmeli. Makamdan çekilme erdemliğini göstermesi gerekir. Biz sakinleştirici istemiyoruz. Bu seçim sonucu partimizin varlık yoklu sürecine getirdiğini gösterir. Kurultay delegelerimi partimizin geleceğine sahip çımaya çağırıyoruz."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir