CHP'den Bakanlığa Twitter yanıtı

CHP'li Tanrıkulu, Adalet Bakanlığı'nın Twitter kararına ilişkin açıklaması için "Bakanlık açıkça idare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararının Ankara dehlizlerinde bir süre daha görünmez kılınması gerektiğini ima etmektedir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanlığı'nın, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Twitter kararına ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili, "Adalet Bakanlığı, açıkça idare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararının Ankara dehlizlerinde bir süre daha görünmez kılınması gerektiğini ima etmektedir" değerlendirmesinde bulundu. 

"Açıklama hak ve özgürlük anlayışından
 ne kadar uzak olunduğunu gösteriyor"

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına, Türkiye'yi düştüğü zor durumdan kurtardığı için sevinileceğine, halen akla ve hukuka ziyan bu açıklamalar yapılmasının, demokrasi, insan hak ve özgürlük anlayışından ne kadar uzak olunduğunu ortaya koyduğunu savundu.  

Twitter kararının 26. paragrafına işaret etti 

Adalet Bakanlığı'nın, "iç hukuk yolları tükenmeden Anayasa Mahkemesi'ne başvurulamayacağını" iddia ettiğini aktaran Tanrıkulu, "Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararının 26. paragrafı, anlamak isteyenler açısından son derece açıklayıcıdır. Bilindiği gibi idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararının TİB tarafından ne zaman uygulanacağının belli olmaması üzerine AYM, başvurumuzu derhal görüşüp karara bağlamıştır" ifadesini kullandı. 

AYM'nin karar metninin 26. maddesine atıfta bulunan Tanrıkulu, şunları kaydetti: 

"AYM, Adalet Bakanlığının tüketilmediğini söylediği iç hukuk yollarının hak ihlalinin giderilmesinde etkili olmadığını ifade etmiş ve bunun üzerine söz konusu kararını vermiştir. 'İç hukuk yolları tüketilmeden AYM'ye bireysel başvuru yapılamayacağını' ifade eden Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanlığı, yurttaşların temel hak ve hürriyetlerinin iç hukuk yolları dolayısıyla 'ertelenebileceğini' de itiraf etmişlerdir. Fakat Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanlığı, bu tür konularda yeterince mahir olsalardı, Türkiye'nin AİHM'deki mahkumiyet rekorlarını kırdırmazlardı. Adalet Bakanlığı, açıkça idare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararının Ankara dehlizlerinde bir süre daha görünmez kılınması gerektiğini ima etmektedir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir