CHP'den Deniz Feneri'ne ilişkin 10 soru

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, 170 günlük sürede olası delillerin karartılabileceğine işaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Deniz Feneri e.V. davası ile AKP iktidarı arasında ilişki olup olmadığı konusunda Alman makamlarından 10 soruyla ilgili bilgi alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuracaklarını bildirdi.

TBMM'de, Deniz Feneri davasına ilişkin CHP MYK üyesi Ali Kılıç ile basın toplantısı düzenleyen Okay, Almanya'daki Deniz Feneri dava dosyasının 170 gün sonra Türkiye'ye geldiğini, bunun da ''önemli bir etap'' olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'nin ''Bana ne yurt dışındaki bir davadan yahu...'' dediğini, AKP sözcülerinin ise suçluların telaşı içinde gerçekleri ortaya çıkarmak isteyenlere iftira attıklarını iddia eden Okay, hukuk devletinde, eğer bir iddia varsa, ''Deliller ortaya konsun, araştırılsın'' denilmesi gerektiğini belirtti. Okay, ortaya konulan delilleri kabul etmemenin, gerçek dışı olduğunu ifade etmenin ve ele geçiriliş yöntemiyle ilgili kafalarda soru işareti yaratmanın AKP'den beklenen bir tavır olduğunu öne sürdü.

Okay, 170 günlük sürede olası delillerin karartılabileceğine işaret ederek, ''Ancak deliller karatılır veya karartılmaz. Sizlerle paylaşacağım soruları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettireceğiz. Deniz Feneri dosyasında, bu hususların da araştırılması, Deniz Feneri denilen asrın soygun hareketinde siyasal iktidarla ilişkileri olup olmadığı yönünde Cumhuriyet Savcılığının, Alman ilgili makamlarından bilgi alması talebinde bulunacağız'' diye konuştu.