CHP'li Arıtman'a açılan tazminat davasına ret

Gül'ün dayısının "ailesinin etnik kökeni" ile ilgili iddiaları nedeniyle Arıtman aleyhinde açtığı dava reddedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı Ahmet Tahir Satoğlu'nun, "ailesinin etnik kökeni" ile ilgili iddiaları nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman aleyhinde açtığı 40 bin TL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Satoğlu'nun avukatı Uğur Erhan Dinçer ile Arıtman'ın avukatı Rezzan Aydınoğlu katıldı.

Avukat Dinçer, önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Avukat Aydınoğlu ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Ahmet Selim Sarıkaya, davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Davanın dilekçesinde, Canan Arıtman'ın, bazı basın-yayın organlarında yer alan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün etnik kökenine dayalı açıklama ve eleştirilerle davacı Ahmet Tahir Satoğlu ve ailesini derin bir elem ve ıstırap içinde bıraktığı ifade edilmişti.

Arıtman'ın beyanlarının gerçekle uzak yakın bir ilişkisi bulunmadığının, Satoğlu ve ailesinin soy ağacı, nüfus aile kayıtları ile sabit olduğu" belirtilen dilekçede, Canan Arıtman'dan, yasal faiziyle birlikte 40 bin TL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.