CHP'nin Adalet Yürüyüşü'nde 2. gün

CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki 'Adalet Yürüyüşü'nün ikinci gününde 22 kilometre yol katedecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 2. günü bu sabah başladı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara'nın Kahramankazan ilçesine doğru yürüyen vatandaşların sayısı yeni katılımcılarla birlikte yaklaşık 7 bini buldu. Kortejin önünde yer alan çevik kuvvet ekipleri yol üzerinde bekleyenleri ve yol kenarlarındaki boş araçları arıyor. Kortejin sorumluluğunu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba üstlenirken, yürüyüş düzenini ve sloganları denetliyor. Ana sloganı ise 'Adalet' oluşturuyor.

"Bahçeli'nin de adalete ihtiyacı olacak"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ilk molasını 5.5 kilometrelik yürüyüşün ardından Ankara çıkışındaki Susuz Köy yakınlarında verdi. Burada hem dinlenen hem de vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Adalet Yürüyüşü için twitter hesabından "Akılsız başın cezasını ayaklar çeker" diye açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt veren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Eğer yürüyüşler, yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde, bu yürüyüşü birlikte yaşamayı, barışı, huzuru egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın. Onun da adalete ihtiyacı olacak. Adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz."

Bugünkü yürüyüş 22 kilometre

CHP Lideri yorulduklarını ama bu sebepten dolayı yollarından vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, "Toplam yürüyeceğimiz kilometre, 22 olacak. Bugün 22 kilometrelik bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüşe değişik illerden güzergah üzerinde katılım da olacak" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlanan 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Mahkeme kararı halkı sokağa davet ederek denetlenemez'' diyen Bakan Bozdağ, "CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararının ardından yapmış olduğu, yargıya ve yargı mensuplarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan, tahkir, tezyif ve tahrik içeren açıklamaları endişe vericidir. Yargılama süreci devam ederken, bu süreci hukuka aykırı olarak etkileyecek biçimde açıklamalar yapmak, yargı mensuplarını hedef göstermek, tahkir ve tehdit etmek açıkça suçtur" ifadelerini kullandı.

Berberoğlu'nun ilk ziyaretçisi Gürsel Tekin

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'ne ilk ziyareti gerçekleştiren CHP Milletvekili Gürsel Tekin, "Öyle bir sistemi yerleştirebilmeliyiz ki, sadece iktidar mensupları değil, sadece egemen güçler değil, herkesin rahatlıkla sırtını dayayabileceği evrensel bir hukuk sitemini oturtana kadar bu mücadelemiz devam edecektir" dedi.

25 Günde tamamlanması planlanıyor

Dün saat 11.00'de Ankara Güvenpark'ta başlayan CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nün  25 günde tamamlanması bekleniyor.Dünkü yürüyüşe Yürüyüşe Haziran Hareketi, ÖDP, Halkevleri de destek vermiş, hatta AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe katılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir