Çiçek: Hayırlar fazla olsaydı referandum iptal edilecekti

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek, "Şayet hayırlar çok fazla olsaydı, yüzde 60'lara yakın çıksaydı, mühürsüz oylar nedeniyle referandum iptal edilecekti ama baktılar denk gidiyor, mühürsüz oy pusulalarını geçerli saydılar. Yani her durumda da kazan kazan." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, basın toplantısı düzenleyerek halk oylaması sürecindeki usulsüzlükleri anlattı.

"Senaryonun" referandum önceden yazıldığını iddia eden Çiçek, "Bu mühürsüz oy pusulaları sandıklara önceden gönderildi ve orada dağıtıldı. Şayet hayırlar çok fazla olsaydı, yüzde 60'lara yakın çıksaydı, mühürsüz oylar nedeniyle referandum iptal edilecekti ama baktılar denk gidiyor, bu sefer AK Parti'nin başvurusu üzerine, mühürsüz oy pusulalarını geçerli saydılar. Yani her durumda da kazan kazan." diye konuştu.

YSK'dan sonuç alamadıklarını, ancak itirazlarının Anayasa Mahkemesi ve AİHM nezdinde devam edeceğini aktaran Çiçek, "İlk seçimlere kadar, iktidarın bu hırsızlığı ve milli irade gasbını millete anlatmaya devam edeceğiz. Bu mücadele yeni başladı ve ilk seçimlere kadar da devam edecektir. Hayır oyu verenler, ilk seçimlerde bu değerlere sahip çıkan siyasi partilere ve adaylara destek verecektir. O günü dört gözle bekliyoruz." dedi.