Çiçek üye istedi, AK Parti AYM'yi bekliyor

Cemil Çiçek,'MİT Komisyonu' için partilerden üye istedi CHP, MHP ve HDP isim bildirirken, AK Parti CHP’nin söz konusu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü gerekçesiyle henüz üye bildirimi yapmadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis Başkanı Cemil Çiçek, MİT ve Güvenlik Birimlerinin Meclis Denetimine açılması için siyasi parti gruplarından üye bildirmelerini istedi. CHP, MHP ve HDP isim bildirirken, AK Parti CHP’nin söz konusu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü gerekçesiyle henüz üye bildirimi yapmadı. 

MİT’in yapısını ve MİT’i Meclis Denetimine açan yasa yürürlükte. Yasa yürürlüğe girince Meclis Başkanı Cemil Çiçek de, Meclis’te kurulması öngörülen “MİT Komisyonu” için parti gruplarında üye bildirmelerini istedi. CHP, MHP ve HDP sandalye sayısı oranında kendilerine düşen üye sayısı Başkanlığa iletti. Ancak, AK Parti şu ana kadar isim bildirmedi. AK Parti yönetimi, “CHP söz konusu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. AK Parti bu gerekçelerle Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekleyecek. AYM’nin kararına göre komisyona üye verecek" dedi. 

Çiçek, ise Meclis prosedürünü çalıştırarak partilerden üye vermelerini istedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir