Çiçek'ten AB'ye terör sitemi

TBMM Başkanı Çiçek, terör olayının ardından gönderilen taziye mesajlarının işe yaramadığını ve ölenleri geri getirmedğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg'i makamında kabul etti. 
Çiçek, terörle mücadelede yeterli uluslararası işbirliği bulunmadığını belirterek, terör örgütünün, Avrupa'dan ciddi ölçüde destek aldığını ifade etti. "Bu konuda da çok ciddi, elle tutulabilir işbirliği söz konusu değildir" diyen Çiçek, şunları kaydetti:
"Parasal, eleman, lojistik, yayın desteği var. Suçluların iadesi anlaşması çalışmıyor. Birlikte imza attığımız ülkeler terörle mücadelede, bu teröristleri ya yargılayacak ya da iade edecek, ancak ne yargılıyor ne iade ediyor. Bir üzücü olay olduktan sonra sadece taziye mesajları gönderiyorlar ancak bu da bir işe yaramıyor çünkü, ölenleri geri getirmiyor bu mesajlar."
Çiçek, Kopenhag'da, terör örgütünün yayın organı olan Roj TV'nin kapatılmasıyla ilgili davanın da devam ettiğini hatırlatarak, örgütün İskandinav ülkelerinde yayın yapacak bir kısım çabaların içerisinde olduğu konusunda uyarıda bulundu.
Türkiye'nin güçlü bir ekonomik büyüme gerçekleştirmesinden çok etkilendiklerini belirten Stoltenberg ise "Özellikle Avrupa ve dünyadaki pek çok ülkenin bu alanda ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde bunun gerçekleştirilmesi etkileyicidir" dedi.
Gül kabul etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
Çankaya Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de Stoltenberg'in eşi Büyükelçi Ingrid Schuleruf ile Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda biraraya geldi.
Bu konularda ilginizi çekebilir