Çıkan sonuçtan memmunuz

Başbakan Erdoğan, Süper Lig'de yaşanan olumsuzluklara rağmen Fenarbahçe'nin şampiyon olmasıyla ortaya çıkan sonuçtan memnun olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Spor Toto Süper Ligi'ni Fenerbahçe'nin şampiyon, Trabzonspor'un da ikinci sırada tamamlamasını, "Şundan dolayı özellikle mutluyuz; bu iki güzide kulübümüz Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi önümüzdeki yıl temsil edecekler. Kendilerine Şampiyonlar Ligi'nde de başarılar diliyorum ve bütün sıkıntılarına rağmen böyle bir sonucun ortaya çıkmış olmasından dolayı milletçe mutluyuz" şeklinde değerlendirdi.

Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'ndan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, "Fenerbahçe Futbol Takımının Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olması" ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Temennimiz odur ki ligin 'fair play' anlayışıyla önümüzdeki yıl sürmesidir. Yeni sezona böyle girilmesinde çok büyük fayda var. Bu yıl tabii zaman zaman çok üzücü şeyler yaşandı. Özellikle Bursa'da yaşanan olaylar üzücüydü. Ligin ilk yarısında İstanbul'da yaşanan olaylar üzücüydü ama doğrusu tabii Bursa'ya layık görülen cezayı da ben adil bulmadım. Bunu baştan söylüyorum. Çünkü, Bursa da bizim için güzide bir kulübümüz, o da bizi bu yıl uluslararası camiada bizi temsil edecek. Alt yapısıyla her şeyiyle gelişmiş bir kulübümüz. Bursa'yı üzecek bir karar olmamalıydı. Adil olmayan bir karar olmamalıydı. İnanıyorum ki Bursa zaten ligi üçüncü bitirmek suretiyle bu noktadaki performansını, şampiyonluktan sonra ilk defa böyle bir üçüncülüğü almasından dolayı Bursaspor'un yönetimi olsun, teknik kadrosu olsun, futbolcularla birlikte onları da ayrıca tebrik ediyorum."

Ceylan bizim için iftihar vesilesi

Erdoğan, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 64. Cannes Uluslararası Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü almasıyla ilgili soru üzerine de "Nuri Bilge Ceylan'ı dün gece aradım, kendisini tebrik ettim. Yılmaz'a (Erdoğan) da özellikle selamlarımı söyledim. Gerçekten Nuri Bilge Ceylan, bizim için bir iftihar vesilesi. Daha önce de bir başarısı olmuştu. Jüri Büyük Ödülü'nü almasından dolayı ayrıca Türkiye olarak mutluyuz. Kendisi zannediyorum bugün dönecek herhalde. Tebrik ettik, başarılarının devamını diledik" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir