Çin'in dış ticaret fazlası daraldı

Çin para birimi yuan ABD Doları karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN  – Çin'in dış ticaretindeki fazlanın yılın Ocak-Eylül aylarını kapsayan 9 aylık dönemde 120,6 milyar ABD Dolarını bulduğu ve bu miktarın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,5 daraldığı bildirildi.

Çin Genel Gümrük İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, Çin'in ihracatı Eylül ayında 144,99 milyar doları bularak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,1 artarken, artış hızı bir önceki aya göre 34,4 puan yavaşladı.

Çin'in Eylül ayında gerçekleştirdiği ithalat da 128,11 milyar doları bularak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,1 artarken, artış hızı Ağustos ayına göre 11,1 puan yavaşlama gösterdi.

Yuan güçlenmeye devam ediyor

Çin para birimi yuan ABD Doları karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Çin Döviz Kuru Sistemi, yuanın dolar karşısındaki paritesini 6,6693 olarak açıkladı.

Böylece yuan Çin'in merkez bankası olan Halk Bankası'nın kur sisteminin esnetileceğini açıkladığı 19 Hazirandan bu yana en güçlü konuma geldi. Yuan o tarihten bu yana dolar karşısında yüzde 2,32 değer kazandı. Yuanın paritesi 11 Ekimde de 6,6732'yi bularak rekor kırmıştı.

Yuanın bu sabah euro ve Japon Yeni karşısında küçük oranda değer kaybettiği, İngiliz Sterlini karşısında ise değerlendiği bildirildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir