Çitflikköy OSB'de 7 bin kişi istihdam edilecek

TAİSAD'ın 300 milyon dolar yatırımla Yalova Çiftlikköy'de kuracağı OSB 2015'de hizmete girecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - Taşıt Araçları İhtisas Sanayici ve İşadamları Derneği (TAİSAD) tarafından Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde 300 milyon dolara kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesinin (OSB), Mayıs 2015'te hizmete gireceği bildirildi.

TAİSAD Genel Sekreteri Mahmut Atalar, Yalova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar 200 milyon dolarlık yatırımla 2 bin kişiye iş imkanı yaratan 40 firmanın, 21 Ekim 2010 tarihinde kurduğu TAİSAD'ın, Şubat 2010'da OSB için düğmeye bastığını anımsattı.

Atalar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'na yapılan başvuruyla başlayan süreçte, saha ziyaretleri ve tanıtım toplantıları yaptıklarını kaydederek, Yalova Valiliğine 24 Ocak 2011 tarihinde sunulan resmi dilekçeyle sürecin başladığını belirtti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan ön inceleme sonrası yeni bir alan üzerinde çalışıldığını anlatan Atalar, bu konuda çalışmaların yapılarak bilgilendirme raporunun Yalova Valiliğine sunulacağını söyledi.

Atalar, OSB'nin Çiftlikköy'de bin 500 dönüm alana kurulmasının planlandığını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Yatırım alanı yeni yapılacak köprünün tamamlanmasıyla Sabiha Gökçen Havaalanı'na 60, Atatürk Havaalanı'na 120 kilometre mesafede olacak. Yatırım maliyetini şu anda 300 milyon dolar olarak öngörüyoruz. Kurulacak OSB'nin tüm maliyeti yatırımcı firmalar tarafından karşılanacak. Kamudan hiçbir şekilde kaynak aktarımı olmayacak. OSB'nin tam anlamıyla faaliyete geçmesi durumunda 200 milyon dolarlık ciro 500 milyon dolara, 100 milyon dolarlık ihracat ise 300 milyon dolara çıkacak. Hali hazırda 2 bin kişiye istihdam sağlayan sektör, 7 bin kişiye iş imkanı sunacak.''

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının önerilen yatırım alanını onaylaması halinde kamulaştırma, ÇED, altyapı, uygulama ve imar planı çalışmalarına başlayacaklarını belirten Atalar, ''Hedefimiz 2013 Mayıs ayında altyapı tesislerine başlamak. 2015 yılının Mayıs ayında da yüzde 75 dolulukla firmaların üretimine başlamasını öngörüyoruz'' dedi

Bu konularda ilginizi çekebilir