”Çok tehlikeli bir dönemin arifesine gelindi”

Bahçeli, bölücü mihraklar arasındaki danışıklı dövüşün, kamuoyunun gözü önünde cereyan etmekte olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye, siyasi ihtirasların gemlenemediği ve Hükümetin gaflet politikalarını inatla sürdürdüğü bir kaos ortamında, sonuçları çok daha ağır olacak yeni krizlere gebe, çok tehlikeli bir dönemin arifesine gelmiştir" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, varlığını yok etmeyi amaçlayan bütün saldırıları ve ihanetleri, kuruluş döneminin azmi ve ruhuyla aşan Türk milletinin, bugün yakın tarihin en karanlık dönemini yaşadığını söyledi.

Bahçeli, son dönemde yaşanan "siyasi kırılma noktası" niteliğindeki bazı gelişmeler ve siyasi hayatın hastalıklı yapısının ürettiği sorunların, bugünkü bunalım sürecinden çıkılarak, geleceğe ümitle bakılmasını daha da güç hale getirdiğini öne sürerek, "Bugün Türkiye'de, siyaset kurumu ağır bir belirsizlik ortamına sürüklenerek asli görev ve fonksiyonlarını yerine getirmekte zorlandığı bir tıkanma noktasına sürüklenmiştir. Ahlaki meşruiyet temeli sorgulanan, itibarı büyük yara alan siyaset, çözüm ve istikrar unsuru olmaktan çıkmış, sorun ve sıkıntı üreten bir zafiyet ve istikrarsızlık kaynağı haline gelmiştir" diye konuştu.

Siyaset kurumuna, sorumluk anlayışı yerine, gerginlikten beslenen çatışmacı ve istismarcı zihniyetlerin egemen olduğunu, gerginliklerin tırmandığını, kısır çekişme ve polemiklerin siyasetin seviye kaybetmesine yol açtığını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Siyasi ve ahlaki kirliliğin korkutucu boyutlarını ortaya koyan son yolsuzluk skandalları, kamu vicdanını derinden yaralamış, Türkiye'nin siyaset patentli yolsuzluk haritası, Parlamentoya, siyasi partilere ve devlet kurumlarına olan güven ve itimadı sarsmıştır.

"Çok tehlikeli bir dönemin arifesine gelmiştir"

Her yönden hain tuzaklarla çevrilen, kuşatılan ve çatışma dinamiklerinin etki alanında kısır döngü içine hapsedilen Türkiye, siyasi ihtirasların gemlenemediği ve Hükümetin gaflet politikalarını inatla sürdürdüğü bir kaos ortamında, sonuçları çok daha ağır olacak yeni krizlere gebe, çok tehlikeli bir dönemin arifesine gelmiştir.

Yaklaşan mahalli idareler seçim sürecinde, milletimizi yeni bir kavganın eşiğine getiren iktidar partisi ile bölücü mihraklar arasındaki danışıklı dövüş, kamuoyunun gözü ününde cereyan etmekte, silahların gölgesinde başlatılan bir seçim kampanyası bütün gerilimi ile sürdürülmektedir.

Bu konunun üzerinde durulması gereken ciddi ve tehlikeli yönü, bölge belediyelerini kazanmak için başlayan yarışın, bölücülük ekseninde yapılması ve yerel yönetici seçimlerinin siyasi bir referanduma dönüştürülmek istenmesidir.

Başbakan ve AKP'nin, böyle bir zeminde, bölücülüğe hizmet yarışı olarak görülecek bir rekabetin tarafı olması, bölücülük konusundaki içten pazarlıkçı tutumunu ortaya koymuş ve Türk milletinin AKP'nin gerçek hüviyetini daha iyi tanıması ve anlamasına hizmet etmiştir.

Bölücülük üzerinden çok tehlikeli ve kirli bir siyaset yapan Başbakanın, içine düştüğü ve gerçek kimliğine ayna tutan çelişkiler yumağı, her yönüyle ibret ve esef verici bir ikiyüzlülük örneğidir.

Başbakan'ın, polis kordonu altında salonlarda yaptığı parti toplantılarında, bölücülerin ise taş ve sopalarla sokak ve caddelerde yürüttüğü bu kampanya, ülkemizin nasıl bir sinsi tuzağa çekilmeye başlandığını da ortaya koymuştur"

"Ekonomi, zembereği kopmuş bir saat gibi"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kürsel ekonomik kriz ve Türkiye IMF ilişkilerini de değerlendirdi. Hükümetin ekonomik konularda tutarsız yaklaşım sergilediğini ileri süren Bahçeli, "Türkiye ekonomisinin, zembereği kopmuş bir saat gibi bütün göstergeleri bozulmuş, geçmişte yaşanılan deneyimlerden hiçbir sonuç çıkarmadan, el yordamı ve hamasetle krizin önüne geçileceği varsayılmıştır. Ancak, bu nafile girişimler hiçbir işe yaramamış, milletimiz açlık, yoksulluk, işsizlik kör kuyusunun dibine itilmiştir" ifadesini kullandı.

Dogalgaza yapılan son zam

Konuşmasında, dogalgaza yapılan son zamma da değinen Bahçeli, yılbaşından bu yana doğalgaza beş kez zam yapıldığını, doğalgazın fiyatında on aylık dönemdeki toplam artışın, vergilerle beraber yüzde 82,15'e ulaştığını söyledi. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Doğalgaz zammının bu kadar yüksek olmasının nedeni Hükümetin popülist uygulamaları sonucu biriken yüktür ve sonunda bu fatura milletimize ve üretici kesime ihale edilmiştir. Elektriğin yüzde 48'inin doğalgazdan üretiliyor olması nedeniyle de doğalgaza yapılan yüksek oranlı zam, önümüzdeki yılın başında elektrik fiyatlarını da kaçınılmaz bir şekilde yükseltecektir. Ancak, petrol ve döviz fiyatlarındaki gerileme ortadayken, doğalgaza yapılan zammı anlamak mümkün değildir. Bu zamma ne için ve hangi maksatla ihtiyaç duyulduğu yapılan açıklamalara rağmen netlik kazanmamıştır.