Çorum'da seçim gerginliği

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesinde yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimleri için oy verme işlemleri sırasında zaman zaman gerginlik yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇORUM - İlçedeki Aştavul Şehit Mahsuni Türkmen İlköğretim Okulunda kurulan 6 sandıkta, saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi devam ediyor. 

AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi'nin katıldığı seçimlerde, oy kullanma işlemi sırasında yaşlı vatandaşlara yardımcı olmak isteyen yakınları ile parti müşahitleri arasında yaşanan gerginliğe, jandarma ekipleri müdahale etti. Oy kullanılan bir sınıfta yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine sandık başkanının talebiyle sınıfa giren jandarma, sözlü sataşmada bulunan biri kadın 3 kişiyi okul dışına çıkardı. 

Gerginliğin sürmesi üzerine jandarma ekipleri, oy kullanacak vatandaşların dışında, basın mensupları ve partililer de dahil herkesi okul dışına çıkardı. Bu sırada bazı vatandaşlar, jandarma  ekiplerine tepki gösterdi. Ortamın yatıştırılmasının ardından basın mensupları ve partililer tekrar içeri alındı. 

Vatandaşlar arasında sözlü tartışmayla başlayan gerginliğin, zaman zaman da fiziki müdahaleye dönüştüğü gözlendi. Tartışmaların arasında kalan AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Çelik ile CHP Belediye Başkan adayı Dursun Uzunca'nın da bazı vatandaşlara tepki gösterdiği görüldü. 

Partililerle oy kullanma işlemlerini izleyen CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas da gerginliğin büyümemesi için vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir