”Çözümün tek adresi meclistir”

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, Turgut Özal döneminden sonra ilk defa "terörü çözme" adına ciddi bir tartışma yaşandığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇORUM - AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, "demokratik açılım" çalışmalarıyla ilgili, "Bugüne kadar yaşadığımız sorunları çözen yegane ve tek adres TBMM'dir. Terör sorununu da bu meclis çözecektir. Çözümün tek adresi meclistir" dedi.

Bozdağ, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti.

Gazetecilerin "demokratik açılım" çalışmaları ile ilgili soruları üzerine bir açıklama yapan Bozdağ, Turgut Özal döneminden sonra ilk defa "terörü çözme" adına ciddi bir tartışma yaşandığını belirtti. Türkiye'nin yaklaşık 25 yıldır terör sorunuyla uğraştığını ve binlerce şehit verdiğini vurgulayan Bozdağ, terörün sadece güvenlik güçlerinin mücadelesiyle bitirilemeyeceğini savundu.

"Demokratik açılım" ile terörü doğuran bataklığı kurutmak istediklerini ifade eden Bozdağ, "Bugüne kadar terörle mücadele için harcanan para, gayriresmi olarak 1 milyar TL'yi geçti. Biz eğer bu parayı Türkiye'nin alt yapısına ve eğitimine harcasaydık, bugün dünyanın en büyük 5 ekonomisi içerisinde yer alacaktık. En önemlisi de şimdi terör sorunu yerine iş ve aşımızı konuşuyor olacaktık" diye konuştu.

"1980 yılından beri birileri Türkiye'ye bölünme korkusu pompalıyor" diye konuşan Bozdağ, Türkiye'nin korkularla yoluna devam edecek bir ülke olmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünemeyeceğini vurguladı.

 Türkiye'nin çözüm bekleyen başlıca sorunlarını çözmek isteyenlerin 'hain' ilan edildiğini anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Biz Kıbrıs sorununa el attık ve Türkiye'nin haklılığını tüm dünya gördü. Sorunlara karşı gözümüzü kapatamayız. Ülkemizde terör sorunu olduğu bir gerçek. AK Parti Hükümeti, Türkiye'nin, halının altına itilmiş sorunlarını görüyor. Artık taşın altına elimizi koyma vakti geldi. Biz sorunu çözecek muhatap aramıyoruz. Bugüne kadar yaşadığımız sorunları çözen yegane ve tek adres TBMM'dir. Terör sorununu da bu meclis çözecektir. Çözümün tek adresi meclistir. Bu meclis, Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiş 'Gazi' bir meclistir"

"Derdimiz, muhalefetin çözüme pozitif katkı sağlaması"

Bozdağ, sürece katkıda bulunmaları için CHP ve MHP'ye de çağrıda bulunduklarını ancak sağlıklı bir diyalog kurulamadığını belirterek, "Bizim derdimiz, muhalefetin görüşünü bildirerek çözüme pozitif katkı sağlaması" dedi.

"Türkiye'nin gücünü toplayıp, daha ileriye gitmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini" vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ben yanmazsam, biz yanmazsak, Türkiye yarın nasıl düze çıkacak. Sen riski göze almazsan, ben almazsam, biz almazsak sorunların üstesinden nasıl geleceğiz. Onun için herkes risk alacak, herkes bu işin üzerine gidecek. Biz, onun için diyoruz ki (Gelin biz beraber bu işi çözelim, gelin Türkiye'nin her yeriyle beraber terör sorununu bu ülkenin gündeminden çıkaralım). Çağrımız onun üzerinedir, çalışmamız onun üzerinedir. Samimiyetimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu milletin, bu ülkenin bütün değerleri bizim başımızın tacıdır. Bizim derdimiz, bu değerler hep yukarıda dursun, bizim derdimiz Türkiye hep yukarıda olsun. Eğer Türkiye kazanacaksa AK Parti kaybetsin. Biz buna dünden razıyız ve faturasını ödemeye hazırız"