CPP'de yeni hedef dijital dünyayı korumak

CPP Türkiye Ülke Müdürü Selnur Güzel, bundan sonraki dönemde mobil dünyada ilgili ürün ve hizmetleriyle yelpazelerini daha da genişleteceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

BORSA/FİNANS SERVİSİ 

Yaşam destek pazarının dünyada önde gelen şirketlerinden İngiliz CPP, Türkiye'de 700 bin müşteriyi aştı. CPP Türkiye Ülke Müdürü Selnur Güzel, CPP'nin 2007 yılında girdiği Türkiye pazarında hızla büyüdüğünü belirterek, "Getirdiğimiz her ürünle Türkiye pazarına yeni bir soluk getirdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonraki dönemde CPP olarak daha fazla dijital platformlarda yer alacağız ve mobil dünyada ilgili ürün ve hizmetlerimizde yelpazeyi daha da genişleteceğimiz bir CPP dünyası için çalışmalarımıza yoğun şekilde devam edeceğiz" dedi. 

CPP Türkiye Ülke Müdürü Selnur Güzel, CPP'nin hedeflerini DÜNYA ile paylaştı. 2013 yılının CPP Türkiye için son derece yoğun ve hızlı geçtiğini belirten Selnur Güzel, "Bugün itibarı  sektörün önde gelen 10 banka ve 6 sigorta şirketi ve 1 asistans şirketi olmak üzere toplam 17 iş ortağımız ile birlikte 700 bini aşan yaşayan müşterimize hizmet veriyoruz. Ayrıca 150 kişiye ulaşan insan kaynağımız ve büyüyen çağrı merkezi operasyonlarımız ile faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz" dedi. 

2013 yılı başından itibaren Türkiye pazarında bilinen Kart Koruma Planı ürünleri dışında globalde müşterilerine sundukları telekom, seyahat gibi farklı sektörlere yönelik yeni ürünlerini de Türk tüketicisinin ihtiyaçları doğrultusunda uyarlayarak Türkiye pazarı ile tanıştırdıklarını hatırlatan Güzel sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl içinde yine ürün yelpazemiz içerisine yeni eklediğimiz Kimlik Koruma Planı,  Seyahat Koruma Planı ve Mobil Koruma Planı gibi farklı sektörlere yönelik yepyeni ürünlerimiz ile Türkiye pazarına yeni bir soluk kazandırdığımıza inanıyoruz. Bundan sonraki dönemde CPP olarak daha fazla dijital platformlarda yer alacağız ve mobil dünyada ilgili ürün ve hizmetlerimizde yelpazeyi daha da genişleteceğimiz bir CPP dünyası için çalışmalarımıza yoğun şekilde devam edeceğiz."

Sektör ortalamasının üstünde gelir kazandırıyoruz 
Türkiye'de devam eden büyüme stratejileri çerçevesinde dış arama/ tele-satış faaliyetleri ile ilgili olarak 2012 sonundan itibaren kendi bünyelerinde kurdukları çağrı merkezi lokasyonlarında sigorta satışı konusunda uzman olan teknik personel kadroları ile iş ortaklarına doğrudan hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Güzel, "2013 yıl sonu hedefimiz, 2012 ve 2013 boyunca yaptığımız gerek insan kaynağı gerekse sabit kıymet yatırımlarımızı operasyonel verimliliğimizi düşürmeden; tüm iş ortaklarına ve tedarikçilerine sektör ortalamalarının üzerinde gelir kazandırmaya devam eden bir CPP olarak yolumuza devam etmek" diye konuştu. 

Hasar prim rasyomuz yüzde 10 civarında 
Ürünlerinin sadece hasar esnasında değil hasar öncesinde de devreye girerek müşteriye bir katma değer sağlaması açısından diğer sigorta ürünlerinden farklılaştığı bilgisini veren Selnur Güzel, "Örneğin ID Safe ürünümüz sayesinde başınıza herhangi bir kimlik hırsızlığı vakası gelmese bile, kişisel kimlik bilgileriniz web'in karanlık dünyasında taranmakta olası bir risk görüldüğü zaman size haber uyarıda bulunmaktadır.  Yine Kart Koruma Planı ürünümüzde kayıp/çalıntı vakalarından bağımsız olarak müşterilerimiz yurtiçi ve yurtdışında geçerli asistans hizmetlerimizden sınırsız sayıda faydalanabilmektedir. Yeni ürünlerimize sigorta teminatlarına ilave olarak eklediğimiz teknik özellikler çok beğenilmekte ve kullanılmakta. Bu kapsamda bir değerlendirme yaptığımızda yüzde 10'lar civarında  bir hasar prim rasyomuz olduğunu söyleyebiliriz" dedi 

İlk yıllarda zarar etsek de şimdi kardayız
CPP'nin karlılığını sorduğumuz Selnur Güzel, CPP olarak operasyonel verimliliği esas alarak, iş ortaklarına her zaman daha fazla komisyon geliri kazandırmayı hedefleyen bir iş modelleri olduğunu belirterek şunları söyledi, " Türkiye'de sigorta sektöründe yenileme rasyoları düşük olduğu için, ve bizim iş modelimiz özellikle yenileme performansındaki başarı üzerine inşa edildiği için ilk yıllarda zarar da yazsak; uzun vadeli iş ortaklıklarımızda büyüyen portföylerimiz sebebiyle kar ediyoruz. 2013 yılını da prim üretiminde yıllık yüzde 25 civarı büyüme ile kapatarak ve 150 bin adet yeni poliçe yazarak kapatmayı hedefliyoruz."

CPP'nin global ürünleri hızla geliyor 
Yeni ürün çalışmalarını sorduğumuz Selnur Güzel, Türkiye pazarına girdikleri 2007 yılından bu yana  sektörün CPP'yi daima “Kart Koruma Planı” ürünleriyle tanıdıklarını belirterek, “Ancak artık bu değişti. CPP'nin globalde müşterilerine sattığı, Türk pazarına uyan diğer tüm ürünleri de Türkiye'ye getirmeye başladık.  Hepimizin takip ettiği gibi mobil teknolojiler hızla yaygınlaşıyor ve paralelinde mobil cüzdan uygulamaları her geçen gün daha çok hayatımıza giriyor. CPP olarak özellikle bu yeni platformlarda müşterilerimize hizmet vermek istiyoruz.  Yeni geliştirdiğimiz ve lansmanını kısa süre içinde yapacağımız Mobil Ödeme Koruma Planı ürünümüz ve Mobil Cüzdan uygulamaları üzerinden yakın dönemde vereceğimiz hizmetlerimiz CPP olarak bizi yeni dijital dünyada iş ortaklarımızla buluşturacağı müjdesini şimdiden verebiliriz” dedi. 

Grup içinde Türkiye'nin  yeri farklı 
CPP Grubu içinde Türkiye'nin ayrı öneme sahip ülkelerden biri olduğu bilgisini veren Selnur Güzel, “Türkiye'nin bankacılık ve telekomünikasyon alanında son derece gelişmiş olması ve son 7 yılda aldığımız yol bunda çok büyük etken.  Merkezimiz olan İngiltere'de artık pazarın daha doymuş olması ve regülasyonlarında her geçen gün zorlaşıyor olması Grubumuzun büyüme stratejilerini Türkiye, Brezilya, Meksika ve Hindistan gibi ülkelerin üzerine yoğunlaştırmasını sağlıyor. Biz de buradan hareketle grup stratejilerine paralel olarak önümüzdeki dönemlerde daha çok dijital platformlara yatırım yapan ve yeni sektör, ürün ve kanal çeşitlilikleri ile hayatın her alanında müşterilerine hizmet veren bir CPP olarak  çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi. 

İşbirliği modelimiz Türkiye'de tek 
Banka, ana sigorta şirketi ve CPP olarak üçlü işbirliği üzerine kurulmuş bir iş modelleri olduğunu anlatan Selnur Güzel, "Yani, biz, ne tam anlamıyla bir sigorta şirketiyiz, ne tam anlamıyla bir asistans şirketiyiz, ne de tam anlamıyla bir çağrı merkeziyiz. Ama üçünü bir arada barındıran, sektördeki tek firma belki de biziz. Bu özelliğimiz de bizi farklı kılıyor.Ürün sağlayıcı konumunda olduğumuz için ana sigorta şirketlerimiz vasıtasıyla bankalara iş ortaklığı komisyonu kazandırıyoruz. Yani bankalar diğer asistans şirketlerine,  çağrı merkezlerine yüksek meblağlar öderlerken, CPP ,  onlara iş modeli üzerinden ciddi anlamda iş ortaklığı komisyonu kazandıran bir model. Bu anlamda sektörde bunu yapan tek firma biziz ve pazarda istikrarlı gitmemizin nedeni de bu" diye konuştu. 

Bizim ürünlerimiz mikro sigorta ürünleri
“Bizim ürünlerimiz hayatımızın bir kaosa dönüşmemesi ve olduğu yerden kesintisiz devam edebilmesi için insanları özgürleştirmeyi amaçlayan, sürekli yanlarında olduğumuzu hissettirecek  mikro sigorta ürünleridir” diyen Selnur Güzel  sözlerini şöyle sürdürdü:   “En güzel  tarafıda ayda 10-12 TL gibi küçük rakamlarla sahip olunabilmesi. Bu da sigorta bilinci konusunda epey yol almamız gereken Türk tüketicisi açından teşvik edici olduğunu düşünüyoruz. Üstelik bu ürünlerden faydalanabilmeniz için illa başınıza bir hasar gelmesini beklemenize gerek yok. Hasar öncesinde de devreye girerek korucu, önleyici özellikleri ile kişiye katma değer sağlıyorlar.  Örneğin Ticari Kart Koruma planı ürünümüz, Kart Koruma Planı ürünümüzün ekonominin lokomotifi olan KOBİ'lerimize yönelik olarak tasarlanmış bir versiyonudur. Şirket sahibi ve çalışanlarının hem ticari hem de  şahsi kartlarını koruma altına alan bu ürümüz iş ortaklarımız tarafından son derece beğenildi ve benimsendi.  Ürün, KOBİ'ler nezdinde de çok beğenildi ve yüzde yüzde 25 gibi çok yüksek satışa dönüşüm oranları ortaya çıktı.”