Cumhurbaşkanı'nın avukatından iddialarla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Özel, "Kılıçdaroğlu tarafından müvekkillerim hakkında ileri sürülen iddiaların tamamı yalan, gösterdiği kağıtların da tamamı sahtedir." ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınları ve eski yakın çalışma arkadaşları olan olan Ahmet Burak Erdoğan, Osman Ketenci, Mustafa Erdoğan, Ziya İlgen ve Mustafa Gündoğan’ın, Man adalarındaki bir şirketin hesabına yüklü miktarda para transfer ettikleri yönündeki açıklamalarına, adı geçen kişilerin avukatı yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi verilmeyerek “K.K.” şeklinde bir kısaltma kullanıldı.

Avukat Ahmet Özel imzasıyla yapılan açıklamada, “.. Belge olduğunu iddia ettiği bazı kağıtları da grup kürsüsünden göstermiştir. K.K. tarafından müvekkillerim hakkında ileri sürülen iddiaların tamamı yalan, gösterdiği kağıtların da tamamı sahtedir. K.K. gösterdiği kağıtları derhal kamuoyuyla paylaşmalıdır.” Denildi.

Adı geçenler arasında bulunan Mustafa Gündoğan’ın işadamı olduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel kalemi olmadığı belirtildi. Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaya çağırıldı.

Avukat açıklamasında siyasi içerikli bir yoruma da yer verilerek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ terör örgütüne “diyet borcu” ödeme gayreti içinde olduğunu ileri sürüldü. Açıklamada, “Elindeki kağıtları derhal istediği medya kuruluşuna vermeli, cumhuriyet savcılığına iletmeli ve suç duyurusunda bulunmalıdır. Ne Sayın Cumhurbaşkanımızın ne de ailesinin yurtdışında herhangi bir parası bulunmamaktadır.” İfadesine yer verildi.

Açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “yasal yollara başvurulacağı.” belirtildi.

Kılıçdaroğlu: Banka dekontları elimizdeKılıçdaroğlu: Banka dekontları elimizde